Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2017 11:15
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Jak reagují Češi a Slováci na své krajany, kteří nemají problém utratit tisíce korun za tenisky?

MÓDA
Uložit Uložené

Každý z nás má na drahé tenisky jiný pohled, což se ukázalo i v diskusi pod naší anketou z FASHION DEALã.

Akce s titulem FASHION DEALã je již sice prozatím tabu, ale ještě se k ní pravděpodobně párkrát vrátíme. Přeci jen, jde o zásadní československou událost, která byla vždy jedinou svého druhu v našich končinách a za roky existence ji navštívily tísíce lidí všech generací. Podařilo se jí obsadit několik prestižních prostor na těch nejlepších lokalitách v hlavním městě Česka i Slovenska a postupně jsme mohli registrovat i formující se kulturu, která časem dostala přívlastek urban.

Jednou z jejích vlastností je také schopnost polarizovat zbytek obyvatelstva a stačí přitom vyslovit názor na hudbu, módu, oblíbený film nebo vlastně cokoli jiného. Pochopitelně platí, že každý z nás je jiný, každému se líbí něco jiného, lišíme se v preferencích, názorech i vkusu - a to vše se následně odráží na tom, co považujeme za zvláštní a co naopak ne.

Tímto úvodem směřujeme k tomu, o čem vlastně dnešní článek bude. V rámci FASHION DEALã jsme natočili i anketu, ve které jsme se návštěvníků ptali, jaké tenisky mají na nohách, kolik stály a jakou nejvyšší částku by byli ochotni za jeden pár zaplatit.

Odpovědi zúčastněných však široké publikum na internetu poměrně dost znepokojilo a vynořily se stovky komentářů polemizujících o tom, jak je na tom v současnosti naše společnost a zda je normální, když někdo řekne, že vlastní tenisky za několik desítek tisíc korun, případně nemá problém si je kupovat i pravidelně. Samozřejmě, opět platí, že jsme individuální osobnosti, dotázané lidi neznáme a nemůžeme vědět, v jakých žijí poměrech, případně, co si mohou dovolit.

Výběr těchto komentářů by měl primárně zobrazovat názory většiny, ale naším cílem není vytvářet další diskuse na toto téma, spíše vám ukázat, jak v současnosti mladí lidé navzájem reflektují trendy.

Jak reagují Češi a Slováci na své krajany, kteří nemají problém utratit tisíce korun za tenisky?
Domů
Sdílet
Diskuse