Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2017 13:32
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

10 songů: Co právě poslouchá Special Beatz?

HUDBA
Uložit Uložené

Paťo Špeciál nám prozradil, co momentálně nejčastěji rotuje v jeho playlistu.

V rámci české a slovenského rapu vnímají fanoušci primárně interprety a hudebním producentům nejčastěji zbude jen velmi málo pozornosti. I proto jsme si pro vás ještě před létem připravili tento článek, kam jsme se pokusili zařadit všechny nejkvalitnějších beatmakery v našich dvou malých zemích. V něm se na prvním místě umístil čestný člen Comebackgangu a Pil C-ho dvorní DJ Special Beatz, který měl za pár krátkých let působení možnost spolupracovat prakticky s každým zásadnějším jménem scény.

Jelikož má k hudbě blízko jako málokdo z nás, rozhodli jsme se při příležitosti obnovení našeho seriálu oslovit právě jeho. Koncept „Co poslouchá“ je primárně o tom, abychom zjistili, co daného umělce v tvorbě ovlivňuje nejvíce, případně je jeho výběr minimálně inspirací pro ty, kteří momentálně nemají co poslouchat. Special Beatz se v posledních pár měsících velmi aktivně věnoval přípravám Pil C-ho druhého sólového alba, které vyšlo teprve nedávno, a tak jsme velmi rádi, že si na nás našel čas. Sám zdůrazňuje, že hudbu vždy poslouchá hlavně kvůli beatům a právě ty jsou pro něj primárním faktorem kvality skladby. Pojďme na to. 

Rich The Kid - New Freezer ft. Kendrick Lamar

Kendrick Lamar se v poslední době objevil na více spolupracích a zatím neoblíbenější se zdá být právě ta s kanadským Rich the Kidem. Jejich společný banger New Freezer dostal před dvěma týdny i futuristický videoklip.

Big Shaq - Mans Not Hot

Big Shaq asi nemusíme představovat. Za poslední zhruba měsíc na sebe strhl pozornosti víc než dost a stává se dalším skorointerpretem, kterému stačila k ovládnutí internetu jediná skladba. Samozřejmě s výborným chytlavým zpracováním, kterému není co vytknout. Jednoduše banger, který bourá kluby.

Pil C - 1 uchom dnu 2 von

Na Pil C-ho druhém sólu sice nalezneme podstatně méně skladeb patřících do klubu, ale velmi blízko k nim má právě tato. Jako bonus ještě Ego sekunduje na refrénu a Speezy na sloce. V tomto případě se o produkci postaral Enthic.

21 Savage, Metro Boomin - Run Up The Racks

Vražedné kombo 21 Savage, Offset a Metro Boomin vydalo před pár dny společné album Without Warning a zatím jde o jedno z nejlepších zahraničních alb, jaké jsme v tomto roce slyšeli. Album vyšlo během Halloweenu a této hororové atmosféře nezůstalo nic dlužno. A navíc tu máme další důkaz, že i Atlanta je mekkou rapu.

 

88Glam - Big Tymers

Už po prvním poslechu dokáže většina fanoušků kanadské tvorby velmi rychle lokalizovat, odkud tato dvojice pochází. The Weeknd nám nejprve představil kolegu NAVa, kterého si stihl svět rychle oblíbit a nyní se snaží poskytnout podporu i právě torontskému 88Gram. Zatím úspěšně.

Young Thug & Carnage - Homie ft. Meek Mill

DJ Carnage a Young Thug dali dohromady společné EP s názvem Young Martha a právě Homie byla první zveřejněna skladba, kdy jsme si už byli jisti, že jim to bude spolu opravdu ladit. Samotná skladba navazuje na Thuggerův nedávný projekt Beautiful Thugger Girls a hostuje na ní i Meek Mill.

Manu Crook$ - Under Pressure

Pokud v hudbě zkombinuješ Sydney a Ghanu, vyjde ti z toho právě Manu, který ještě během léta vydal kratší projekt se šesti skladbami včetně Under Pressure. Mladý interpret se již dočkal shoutoutů od několika velkých jmen, přičemž za všechny zmíníme Stormzyho, a tak je jen otázkou času, kdy se mu podaří upoutat pozornost na světové úrovni.

Nines - Trapper Of The Year

Začátkem tohoto roku vydal londýnský Nines debutové sólové album One Foot Out, které se těšilo minimálně v UK velkému úspěchu a obsadilo i vysoké příčky v žebříčcích. Jelikož se v této tvorbě oceňuje zejména autenticita, Nines má značně navrch a v textech rapuje o tom, co je reálný hustle, protože si ho na vlastní kůži i zažil.

Lil Pump - Gucci Gang

Tuto skladbu představovat asi nemusíme. Samohrajka, která již zaznamenala množství rekordů, se dokonce probojovala do prestižního Billboard Hot 100 i přesto, že má jen dvě minuty a drtivá většina času je i tak věnována sofistikovanému refrénu.

Future & Young Thug - Patek Water ft. Offset

Future a Young Thug nás před pár týdny velmi mile překvapili společným projektem Super Slimey. Sice se o něm šeptalo již dříve, ale s oznamováním vydání si autoři námahu nedali. Na skladbě Patek Water hostuje i člen Migos Offset a v tomto případě snad ani není třeba nic dodávat.

Domů
Sdílet
Diskuse