Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. října 2017 12:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Týraný cirkusový medvěd zaútočil na svého chovatele, ale po výprasku dlouhou tyčí pokračoval ve vystoupení. Smutná realita lidi zarazila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Rusku medvěd po výprasku rychle pochopil, kde je jeho místo.

Využívání nevinných zvířat v cirkusech se stále častěji dostává pod vlnu kritiky a nejnovější video z ruského města Syktyvkar pouze podtrhuje vše, co je špatného se zvířaty zneužívanými k zábavě. Velký medvěd hnědý několik sekund poslušně plnil příkazy svého chovatele, ale po chvíli mu zřejmě došla trpělivost a z otočky se rozběhl přímo na něj, po čemž celé publikum ztichlo a obávali se nejhoršího.

Chovateli se nakonec nic nestalo, protože jeho asistent stihl medvěda zbít dlouhou holí a zvíře začalo znovu poslouchat. Zástupci samotného cirkusu se po incidentu pro média vyjádřili, že šlo o chvilkové nedorozumění mezi chovatelem a medvědem, což není nic neobvyklého. Medvěda pak přirovnali ke psu, který dostane zkrat, avšak na sociálních sítích se okamžitě spustila kampaň za to, aby byl medvěd z konkrétního cirkusu osvobozen a aby konečně vznikly celoplošné zákazy podobného týrání zvířat v cirkusech a zábavním průmyslu obecně.

Domů
Sdílet
Diskuse