Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2017 9:49
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zaskočení Číňané našli v trávě kostru draka. Vesničané jsou si stoprocentně jistí, že nejde o podvrh

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Čínští draci nikdy neměli křídla, ale jen malé přední končetiny.

Vesničané ze severočínské provincie Hebei nemohli uvěřit vlastním očím, když jeden z nich v trávě za vesnicí objevil kostru draka. I když bys mezi kostmi nenašel žádné křídla, vše i tak stále dává smysl, protože tradiční čínští draci křídla nikdy neměli a létali prakticky tak, že plavali přes vzdušné proudy nad našimi hlavami. Kosterní pozůstatky však odhalily charakteristickou lebku, dvě malé končetiny a dlouhatánské tělo, které by mělo dosahovat délky více než 18 metrů a místní vesničany nález dokonale přesvědčil o tom, že skutečně narazili na pozůstatky draka. Více než tucet z nich se rozestavili kolem mrtvého zvířete a všichni přesvědčivě přikyvovali a prohlašovali, že jednoznačně musí jít o draka, avšak na internetu se již objevili i první skeptici.

Záběry dračích pozůstatků získaly více než 10 milionů zhlédnutí a lidé s pochybnostmi začali hledat racionálnější vysvětlení toho, jak se tam kosti mohly dostat. Jedním z nich je, že ho tam nechal filmový štáb při natáčení, ale našli se i konspirační teoretici, kteří přišli s nápadem, že kostru skutečného draka nechal v trávě někdo schválně, aby zmátl místní obyvatele a přiměl je zapochybovat o tom, čemu dosud věřili. Podle všeho jde o nejnovější turistickou atrakci, která má do oblasti přilákat více turistů a také mezi vesničany se našly osvícené osoby, které pochopily záměr dračích kostí.

Domů
Sdílet
Diskuse