Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2017 21:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Oxfordská studentka, která pobodala svého přítele, nejenže nepůjde do vězení – chtějí ji zpátky ve škole. Prý jednou vyhraje Nobelovu cenu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lavinia má na své univerzitě pořád mnoho podporovatelů.

Možná si ještě vzpomínáš na náš článek před pár měsíci o mladé ženě, která pobodala svého přítele do nohy a také tak neskončila natvrdo za mřížemi. Lavinia Woodward tehdy způsobila menší internetové šílenství, protože lidé nedokázali pochopit, jak je možné, že od britského soudního systému dostává zdánlivě protekční krytí.

Samotný soudce se v jejím případě vyjádřil, že ji nemůže poslat do vězení, protože je na to příliš inteligentní a má před sebou ještě velkou budoucnost, kterou by pobyt ve vězení definitivně zničil. Incident, kvůli kterému Lavinia stála před soudem, sestával z toho, že po divoké párty plné drog se studentka pohádala se svým přítelem a pak ho nožem pobodala do nohy. Naštěstí se mu nic vážnějšího nestalo, ale ona dostala namísto přiměřeného trestu pouze trest odnětí svobody na 10 měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců.


Za pobodání blízké osoby proto dostala pouze podmínku na rok a půl, v rámci níž má dostatek času na to, aby si naplánovala své další kroky. Jedním z jejích nejdůležitějších kroků bylo dobrovolné pozastavení studia po dobu trvání podmíněného trestu a ve Spojeném království se již objevily informace o tom, že Lavinia své přerušení studia naplánovala strategicky. Údajně za ní stojí větší množství příslušníků akademické půdy na Oxfordské univerzitě a kompetentní v Lavinii vidí budoucí výherkyni Nobelovy ceny, což je pocta, kterou si ani taková prestižní univerzita jako Oxford zřejmě nedokáže nechat vzít navzdory násilnému trestnému činu pod vlivem drog.

Lavinia by se po 18 měsících chtěla v tichosti vrátit zpět do školy a dokončit ji, což se její koneckonců možná i podaří, ale čekat na ni bude ještě disciplinární řízení. Lidé z jejího okolí však prohlašují, že Lavinia nebude mít v disciplinárním řízení žádné větší problémy a po pár měsících, kdy se ni zapomene, bude opět studovat.

Domů
Sdílet
Diskuse