Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2017 15:13
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Twitter připravuje nová bezpečnostní pravidla. Už brzy neprojdou žádné pomstychtivé fotky nahých expartnerů

TECH BEZPEČNOST SOCIÁLNÍ SÍTĚ TWITTER
Uložit Uložené

Sociální síť se konečně vydává do boje proti neautorizovanému intimnímu obsahu nebo prosazování nesnášenlivosti.

Miliony uživatelů po celém světě užívají sociální sítě ke komunikaci, rozšiřování si vlastních obzorů nebo sdílení svých životů s ostatními. V tom lepším případě. V tom horším je využívají jako nástroj pro šíření dezinformačních bublin nebo nevhodného obsahu. Twitter se proto nyní rozhodl s neřestmi svých vlastních uživatelů trochu bojovat. Chystá spustit nový bezpečnostní systém, díky kterému omezí nepovolené nahotinky nebo cílené prosazování nesnášenlivosti

Twitter připravuje nová bezpečnostní pravidla. Už brzy neprojdou žádné pomstychtivé fotky nahých expartnerů
Zdroj: pexels.com

Konkrétní plány zveřejnil Twitter na svém blogu v rámci kalendáře chystaných změn. Z něho je patrné, na co všechno si nyní uživatelé budou muset dávat pozor. Velikým tématem je například sdílení intimních a nahých fotografií druhých osob bez jejich vědomí nebo povolení. Často se jedná třeba o problematiku pomstychtivých expartnerů nebo drzých vyděračů. Neprojdou ani žádné snímky „zpod sukně“ nebo záběry ze skrytých kamer. 

Firma se zaměří také na vědomé šíření nenávisti a nesnášenlivosti. Příspěvky, ve kterých uživatelé vyhrožují nebo zastrašují druhé, budou bez milosti blokovány. Povoleny nebudou ani avatary uživatelů, které obsahují obrázky nebo symboliku s problematickým obsahem. Zároveň bude zjednodušeno nahlašování takových nevhodných komentářů obětmi nebo jinými uživateli.

Doporučeno
Nastolte ve firmě pořádek a přehled. Prvním krokem bude integrace elektronického přístupového systému Nastolte ve firmě pořádek a přehled. Prvním krokem bude integrace elektronického přístupového systému 29. února 2024 15:04

Dle kalendáře budou první změn probíhat již od tohoto týdne a až do prosince budou postupně přidávány další. „Toto je poprvé, kdy sdílíme tento level viditelnosti naší práce a doufáme, že to napomůže v budoucnosti vybudovat vzájemnou důvěru,“ komentují kalendář změn samotní zástupci Twitter Safety.

Domů
Sdílet
Diskuse