Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2017 9:01
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Za letenku zaplatila 1300 korun, ale naráz měla celé letadlo jen pro sebe. Karon dostala VIP péči palubního personálu i pilotky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nečekala, že bude letět úplně sama.

Vyvážet se po světě v zajetí luxusu na palubě soukromého letadla je snem mnoha z nás, ale občas se naskytne výjimečná situace, v níž se obyčejný komerční let přemění na soukromý. Nejnověji se do této situace dostala 57letá spisovatelka Karon Grieve po příchodu na letiště v Glasgow, kde ji čekal let na řecký ostrov Kréta. Její letenka stála pouze 46 liber (~1300 korun) a hned po příchodu na letiště se s ní palubní personál začal bavit, protože jí řekli, aby zkusila uhodnout, kolik lidí si zakoupilo letenku na tento konkrétní let.

Začala sice na čísle deset, ale zanedlouho zjistila, že letenku mají rezervovanou pouze tři lidé a dva z nich nakonec ani na letiště nepřišli, a proto náhle dostala výjimečnou a exkluzivní péči. Na palubě se nacházela pouze ona, palubní personál a pilotka, která k ní přišla a během letu ji vícekrát upozorňovala na zajímavé situace za okny. Karon dostala i jídlo zcela zdarma a v každém okamžiku přesně věděla, nad jakou oblastí právě přelétávají.


Po přistání její kufr rovnou vyndali z letadla a dali do ruky, takže zbytečně nemusela čekat, a letecká společnost Jet2 ve svém prohlášení vysvětlila, jak je možné, že Karon letěla úplně sama. Let z Glasgow na Krétu na konci října byl posledním z celé sezóny, takže lidé už většinou na dovolené nesměřují, ale zajímavostí je, že zpáteční let do Glasgow byl plně obsazen 189 cestujícími.

Domů
Sdílet
Diskuse