Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2017 15:58
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Laser, 100palcová úhlopříčka nebo 4K rozlišení. Takto vypadá moderní televize pro náročné

TECH
Uložit Uložené

Výrobce si však žádá sumu, ze které ti bude špatně.

Podobně jako každá spotřební elektronika, i televizory procházejí svojí evolucí, kterou doslova ukázkově reprezentuje novinka z dílny společnosti Hisense, protože ani zdaleka nejde o tuctový model. Tradiční způsob zobrazování zde totiž nahradila kombinace pasivní projekční obrazovky a diskrétního laserového projektoru, takže ji můžeme bez obav označit za jakýsi hybrid.

Velikost úhlopříčky nové smart TV dosahuje100 palců a co se týče rozlišení, jemné 4K je samozřejmostí, přičemž mysleli i na široký barevný rozsah, aby tak byli blíže k realitě. O podpoře pro HDR obsah ale nepadlo žádné slovo, alespoň prozatím. A jak píše web The Verge, podobný kousek jsme měli příležitost vidět ještě během akce CES2017, ale v tomto případě cena klesla z 13 tisíc dolarů na stále slušných 9 tisíc (~195 000 Kč).

Výrobce slibuje, že světlo z přítomného projektoru, které dosahuje 3 tisíc lumenů, lze využít v jakýchkoliv světelných podmínkách. Obraz před uživatelem by měl být tedy kvalitní ať už je den, noc nebo šero. A výdrž zdroje světla? Prý až 20 tisíc hodin, což ani zdaleka není málo.

Součást netradičního televizoru ale představuje i docela slušný audio hardware od ostřílené společnosti Harman Kardon. 100wattový (2.1) systém sestává ze dvou přímo v projektoru zabudovaných reproduktorů a jednoho bezdrátového subwooferu, čili žádné nechutně vypadající kabely. Více vizuálních detailů najdeš níže.

Laser, 100palcová úhlopříčka nebo 4K rozlišení. Takto vypadá moderní televize pro náročné
Zdroj: www.hisense-usa.com
Laser, 100palcová úhlopříčka nebo 4K rozlišení. Takto vypadá moderní televize pro náročné
Zdroj: www.hisense-usa.com
Domů
Sdílet
Diskuse