Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2017 14:27
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

BMW rozšiřuje portfolio SUV o úplně novou X2, která spojuje robustnost a proporce kupé

TECH
Uložit Uložené

X1, X3, X4, X5, X6 a nově už i X2.

Její příchod jsme očekávali už na autosalonu ve Frankfurtu, nakonec však zcela novou X2 poznáváme až teď. BMW tak oficiálně rozšiřuje své SUV portfolio o dalšího důležitého hráče, který jde v šlépějích modelů X4 či X6. Jak již tedy tušíte, podstatou má být sportovněji střižené SUV odvozené od X1, tedy v řeči mnichovské automobilky další Sport Activity Coupé. Při pohledu na fotografie byste přitom řekli, že v BMW se jakoby spletli, nakolik X1 mezigeneračně značně narostla a stalo se z ní plnohodnotné SUV, no X2 je podstatně kompaktnější a právě ta má mnohem blíže ke konkurenčnímu GLA od Mercedesu. Tak či onak, cíl byl splněn a my poznáváme nejnovější X, které spojuje dynamické základní rysy a nízké proporce kupé s robustní konstrukcí modelů X.

O expresivní a dynamický vzhled modelu BMW X2 se starají především jeho proporce – novinka je kratší a až o 7 centimetrů nižší než BMW X1. Přesto má stejný rozvor, ale kratší převisy a zároveň i nataženou linii střechy ve tvaru kupé podpořenou nízkou linií oken. Přední maska je o něco agresivnější, příplatkové full-LED světlomety hranatější, jinak tomu není ani v zadní části, no a celek může stát až na 20" discích. Zajímavým detailem přitom je logo značky na C-sloupku – odvolává se na legendární modely značky jako 2000 CS či 3.0 CSL.

BMW rozšiřuje portfolio SUV o úplně novou X2, která spojuje robustnost a proporce kupé
Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Interiér, respektive jeho palubní deska, je do značné míry shodná s tou v X1, v nabídce se však ocitnou další možnosti individualizace či ještě modernější technologie. Součástí sériové výbavy každého modelu BMW X2 je 6,5palcový (za příplatek 8,8") volně stojící Control Display, v případě větší obrazovky s dodatkem Touch. Je zřejmé, že po stránce vnitřního prostoru na tom bude X2 o něco hůře v porovnání s X1, zavazadlový prostor má však i tak slušných 470 litrů.

Motorová paleta počítá v úvodu s následujícími verzemi – benzínový dvoulitr sDrive20i (141kW/192 k) s předním pohonem a 7stupňovou dvouspojkovou převodovkou Steptronic, a nakonec naftová provedení xDrive20d (140 kW/190 k) a xDrive25d (170 kW/231 k ) s pohonem všech kol xDrive a 8stupňovou automatickou převodovkou Steptronic. Začátkem roku 2018 se nabídka modelů BMW X2 rozšíří o další varianty – tříválec sDrive18i (103 kW/140 k), 192koňové 20i přijde s xDrive a následně na trh přijde i 150koňový diesel sDrive18d, respektive xDrive18d.

Domů
Sdílet
Diskuse