Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2017 10:37
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Nejde o mobilní telefon, ale inteligentní stroj. Seznamte se, toto je elegantní bestie z Číny.

Neustále lepší čísla technických specifikací mobilních telefonů po letech ztratila své kouzlo a už téměř nikoho nezajímají. Vysoké rozlišení mají dnes i nižší třídy a o jádrech procesorů, kapacitě baterie či rozlišení fotografií platí přesně to samé. Snad všichni renomovaní výrobci proto tento rok přesměrovali hlavní pozornost inovací z hardwaru na modernizaci tradičního designu, což lze vidět na jejich letošních high-end modelech.

Displeje zabírají více přední plochy, protože povyrostly jejich úhlopříčky, ale zároveň ubylo z konstrukce, čili logicky mají tenčí rámečky. Gigant Huawei navíc, podobně jako Apple, sáhl mimo jiné po offline umělé inteligenci, která v nedávno představeném Android phabletu s názvem Mate 10 Pro dostala za úkol asistovat hned v několika oblastech jeho opravdu nadupané výbavy.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Při focení vám pomůže vytvořit profesionálně vypadající bokeh efekt, neustále zlepšuje energetický management, sama upravuje nastavení fotoaparátu podle objektu v záběru, zajišťuje spolehlivý překlad z jednoho jazyka do druhého a po čase se sama naučí, jak smartphone používáte, díky čemuž pak dynamicky přizpůsobuje fungování, aby byl neustále v co nejlepší kondici. A to ani zdaleka není vše.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Tato mašina s delikátním systémem Android 8.0 Oreo bez jakýchkoliv pochyb patří mezi to nejlepší, co v současnosti najdete na pultech obchodů s elektronikou. Ne, není to jen o strojovém učení či moderním konstrukčním provedení. Za pochvalu zde totiž stojí asi vše, na čem drtivé většině z nás tak záleží. Pojďme však postupně.

Veliký displej, ale kompaktní tělo

Nástupce modelu Mate 9 Pro ze začátku tohoto roku vybavili 6palcovým zobrazovacím panelem, který tentokrát podle slov výrobce pokrývá 81,61 % přední plochy, a téměř stejně velkou konstrukcí, která kombinuje dva kusy odolného skla s precizně opracovaným rámečkem z hliníku v příslušné barvě. V krabičce dokonce najdete i průsvitný ochranný kryt a na přední straně je již od samotné koupě nalepena ochranná fólie.

Hovoříme zde nejen o prémiově vypadajícím, ale i prémiově působícím kousku s lesklým povrchem a svérázným designem, který si jen tak nespletete, přičemž je úplně jedno, z jaké strany se na smartphone díváte. Není proto žádným překvapením, že poutá pozornost všude tam, kde ho vytáhnete. Během slunečného dne navíc vypadá jako drahý šperk. Pohled na zadní stranu, kde přibyl charakteristický a zároveň pěkně vypadající pásek, potěší především ty, kteří milují dokonalou symetrii. Vše je umístěno přesně tak, jak má být. Důslední průmysloví designéři nezapomněli ani na jeden jediný detail.

Rozměry: 154,2 x 74,5 x 7,9 mm

Váha: 178 gramů

Poměr: 81,61 %

Materiál: Sklo a hliník

Certifikace: IP67

Délka povyrostla, šířce ubylo a tloušťce zase přibylo, a to díky novému poměru stran 18:9 (2:1), kterým nahradili předchozích 16:9 a musím říct, že se mi i přes dlaně či prsty menšího vzrůstu držel skutečně dobře. Úchop byl pevný a problém dokonce nebyl ani s ovládáním v jedné ruce, s čímž vám pomůže šikovné dotykové gesto. Stačí jen konečkem palce přejet po systémových navigačních tlačítkách a přímo před sebou uvidíte softwarovou magii, protože se vše na displeji zmenší a přesune do pravého dolního rohu, aby to bylo po ruce.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik
Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Špičkovou ergonomii zde zajišťuje zadní kus ve všech stranách zaobleného (3D) skla. Při držení, ať už v jedné či v obou rukách, vás proto nebude nic tlačit ani řezat. A to ani při delším používání. Výrobce navíc umístil biometrický snímač otisků na takové místo, kam při uchopení smartphonu přirozeně pokládáme koneček našeho ukazováčku, takže není třeba ani nic hledat, jak je tomu u modelů z dílny Samsungu.

Doporučeno
Asus ukázal herní ROG Phone 5 s parametry, které nemají obdoby Asus ukázal herní ROG Phone 5 s parametry, které nemají obdoby 11. března 2021 15:47

Snímač otisků prstů má až dechberoucí rychlost. V Huawei letos podle všeho soustředili pozornost na zlepšení tradičních technologických řešení (i při nabíjení, ale o tom až později) a zanevřeli na výstřední inovace ve stylu Face ID neboli skenování tváře a podobně. Přítomné biometrické zabezpečení vás totiž zvládne rozpoznat téměř okamžitě po přiložení prstu. Setkal jsem se už s několika bleskově fungujícími snímači, ale tento patří na úplný vrchol. A je jedno, jestli mluvíme o rychlosti nebo jeho přesnosti. Ani jednou během několikadenního testování nenastala situace, kdy by Mate 10 Pro nevěděl, kdo jsem.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Po bocích voděodolné konstrukce s certifikací podle normy IP67 najdete několik mikrofonů, aby měl nahrávaný zvuk, například během komplexnější konference, lepší kvalitu. Hodí se také při živém překladu mluveného slova z jazyka do jazyka, což umožňuje předinstalovaná aplikace od Huawei a Microsoftu - jeden člověk mluví do vrchní části a druhý zase do spodní části smartphonu. Pochvalu však zaslouží i přítomný zvukový výstup.

Přehrávání zvuku dostaly na starost dva reproduktory. A protože je každý umístěn na rozdílné straně konstrukce, uživatel má v kombinaci s nádherným obrazem k dispozici dokonalý multimediální zážitek. Křišťálově čistý zvuk směřuje přímo k němu a pokud náhodou preferuje vysokou úroveň hlasitosti, i tu mu Mate 10 pro dokáže poskytnout. Na maximu jsem v malé místnosti nevydržel více než pár vteřin. Bylo to opravdu, ale opravdu hlučné.

Prostor pro SIM kartu obsahuje, podobně jako u jiných smartphonů z Číny, slot až na dva kousky, přičemž oba dostaly k dispozici jak LTE konektivitu, tak i funkcionalitu VoLTE, čili kvalitní telefonní hovory prostřednictvím datové sítě. Huawei tvrdí, že něco podobného momentálně nenabízí žádný jiný smartphone.

OLED s HDR je prostě lahůdka

Jelikož jde o high-end model, součástí výbavy jsou i moderní zobrazovací technologie, které promění obraz před vámi v umělecké dílo. Pestré a realitě blízké barvy včetně pestrého dynamického rozsahu má na svědomí nádherný AMOLED panel spolu se stále více žádanější podporou pro HDR obsah, který najdete například v takové aplikaci Netflix. Můžete mi věřit, z tohoto špičkového displeje nebudete moci odtrhnout oči.

Technologie: AMOLED

Rozlišení: Full HD+

Hustota: 402 pixelů na palec

Poměr strán: 18:9

Vizuální rozdíl mezi zastaralou metrikou dynamického rozsahu, kterou používáme více než tři dekády, a tou, jakou přináší před dvěma lety představený standard HDR10, je obrovský.

Doporučeno
Xiaomi ukázalo displej mobilu, jaký nemá obdoby. Bude bez jediného konektoru Xiaomi ukázalo displej mobilu, jaký nemá obdoby. Bude bez jediného konektoru 5. února 2021 18:35

Výrobci smartphonů zřejmě konečně pochopili, že kvalita displeje netkví jen v jemném zobrazování, které v současnosti nabízejí i cenově dostupnější kousky. Huawei Mate 10 Pro totiž nedostal Quad HD jako Mate 9 Pro, ale jen Full HD+ (1080 x 2160). 402 pixelů na jeden palec u mobilního telefonu však bohatě stačí. Nastavení navíc obsahují možnost aktivovat inteligentní přepínání mezi HD+. Nižší rozlišení nezatěžuje procesor a nežere tolik šťávy.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik
Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Z kroku čínského giganta by si měli brát příklad všichni tvrdohlaví výrobci, kteří v roce 2017 stále soustředí svůj marketing na vyšší a vyšší čísla, a to i na úkor uživatelského komfortu. Neříkám, že takové 2K nebo dokonce 4K, jinými slovy Quad HD a Ultra HD, nemá využití, ale těch příležitosti až tak moc zatím není. A když už, tak aspoň ať nezapomínají na řešení inteligentního přepínání rozlišení, jaké zde integroval i Huawei.

Dva foťáky, optika Leica a clona f/1,6

Velmi mocná kombinace, a to bez jakéhokoli přehánění. Svědčí o tom i nedávno publikovaný test, za kterým stojí ostřílení odborníci z webu DxOMark, kde hlavní fotoaparát Mate 10 Pro získal 97 bodů, což je přesně o tři více, než dostal konkurenční Samsung Galaxy Note8 či iPhone 8 Plus. Když si ale odmyslíme hodnocení videí, fotky mohou být právem pyšné na plný počet. Jediný high-end model, na který toto smíšené hodnocení nestačí, představuje Google Pixel 2, který dostal bod navíc, tedy rovných 98.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Duální foťák funguje stejně, jak funguje u jiných smartphonů se značkou Huawei nebo Honor. Jednotlivé snímače s vlastními obrazovými procesory mají rozdělené úkoly tak, aby jeden sbíral informace o barvách a druhý pro změnu o světle, což následně spojí, aby vytvořily jeden pořádný záběr. Když do toho ještě přimícháte i vylepšenou optiku od německého průkopníka Leica, nízké clonové číslo f/1,6 a možnosti zabudované umělé inteligence, při pohledu na fotografie velmi rychle zapomenete, že v rukou držíte smartphone. Jejich kvalita je tak vysoká, že tomu prostě nebudete věřit.

Hlavní fotoaparát

- 20 Mpx mono snímač

- 12 Mpx RGB snímač

- optika Leica

- f/1,6

- optická stabilizace obrazu

- 2x obrazový procesor

- hybridní AF (4-v-1)

- AI bokeh efekt

Selfie fotoaparát

- 8 Mpx

- f/2,0

- AI bokeh efekt

Když fotoaparát použijete po západu slunce, oslní vás tak nízký šum, že ho ani nebude téměř vidět. Za pochvalu však stojí i úroveň zachování detailů, barev nebo bohaté množství zachyceného světla s bohatým spektrem odstínů. Novinka od Huawei dělá na smartphone doslova šíleně dobré fotografie.

Doporučeno
LG Wing je nejzajímavější smartphone dneška. A překvapivě i poměrně praktický LG Wing je nejzajímavější smartphone dneška. A překvapivě i poměrně praktický 15. září 2020 9:25

Ty, které vyhotovíte během dne, vynikají skvělou expozicí, širokým dynamickým rozsahem, pestrými barvami a nenormálně bohatými detaily. Umělá inteligence navíc sama ještě před stiskem spouště vybere ten nejvhodnější režim, což znamená automatické nastavování parametrů, takže my se nemusíme vůbec o nic starat. Stačí jen stisknout spoušť a můžete si být jisti, že z fotoaparátu dostanete jen to nejlepší, ať už jsou světelné podmínky jakékoli.

Autofocus zde totiž zajišťuje speciální hybridní systém. Huawei Mate 10 Pro využívá k ostření laser, fázovou detekci, hloubku i kontrast. Kouzlo spočívá v tom, že každé se hodí v jiné situaci, takže se v praxi vzájemně doplňují, aby nebyl záběr rozmazaný, ačkoli jsme cvakli rychle se pohybující objekt. Ostré detaily má však na svědomí i optická stabilizace obrazu, což pocítíte během natáčení videí.

Podobně jako fotografie, i video záběry disponují slušným dynamickým rozsahem, čili pestrou paletou světla, díky čemuž jsou opět o něco blíže k realitě. Za chválu ale také stojí expozice, pěkně vypadající barvy, dobře fungující redukce pohybu či precizní vyvážení bílé barvy. A i zde je třeba vyzdvihnout velmi nízký šum, což si opět zaslouží palec nahoru.

V aplikaci fotoaparátu najdete ještě dvě užitečné funkce - portrét a široká clona. To první přizpůsobí nastavení focení lidské tváře, manuálně aktivujete dvojnásobný optický zoom bez ztráty kvality a po stisknutí spouště rozmaže pozadí tak dokonale, že vám bude připadat, že se díváte na záběr z drahé zrcadlovky. Hraniční oblast, čili přechod mezi zaostřeným objektem a umělou inteligencí rozmazaným pozadím, nemá z vizuálního úhlu pohledu absolutně žádnou chybu. Široká clona nabízí totéž, ovšem s tím rozdílem, že ubude ze světla a barvám přibude více sytosti. Úroveň bokeh efektu si ale na druhou stranu můžete manuálně přizpůsobovat, což dá záběru profesionální nádech.

Doporučeno
Nejlepší virální Android a iOS hry poslední dekády: Pou, Temple Run, Fruit Ninja a další. Které z nich tě bavily nejvíce? Nejlepší virální Android a iOS hry poslední dekády: Pou, Temple Run, Fruit Ninja a další. Které z nich tě bavily nejvíce? 20. července 2020 15:38

Rozmazat pozadí ale zvládá i přední selfie foťák, kterému s tím také pomáhá umělá inteligence. Výsledek se tedy dá srovnat s výsledkem, jaký dosahuje zadní alternativa. Vaše tvář bude ostrá, světlá a vše za ní tmavší a rozmazané.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Za zmínku stojí také 3D panorama. Jde o jeden z několika manuálních režimů fotoaparátu Mate 10 Pro, který když použijete, vytvoříte, jak již napovídá samotný název, trojrozměrný záběr nějakého objektu. Fyzický pohyb smartphonu pak mění ve spolupráci se senzory úhel pohledu, takže jej lze vyfotit po celém obvodu, a pak si ho tak můžeme na displeji i prohlížet.

Hi-tech Kirin 970 s AI procesorem

Nejpodstatnější hardwarovou součást reprezentuje vlastnoručně vyvinutý čipset Kirin 970, který jako první na světě přinesl dedikovaný procesor pro strojové učení. Umělá inteligence v drtivé většině případů funguje prostřednictvím cloudu, takže aby mohla být v akci, potřebuje datové spojení. Mate 10 Pro proto dokáže zajistit citelně vyšší stupeň ochrany citlivých dat včetně podstatně rychlejších reakcí nervového systému, který není v tomto případě závislý na kvalitě internetu. Díky takzvanému NPU (Neural Processing Unit) funguje i offline.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Huawei

Jak již bylo zmíněno výše, tento AI procesor asistuje smartphonu hned v několika oblastech, aby nám zpříjemnil a zjednodušil používání mobilního zařízení, a také zajistil rychlé reakce systému nebo pomohl se zvýšením výpočetního výkonu.

Čipset: Kirin 970

RAM: 4 alebo 6 GB

Úložiště: 64 nebo 128 GB

Systém: Android 8.0 Oreo

Nadstavba: EMUI 8.0

Kirin 970 vznikl prostřednictvím moderního, 10nanometrového vyrobního procesu, díky čemuž výrobce snížil energetickou spotřebu o 50 a zároveň zvýšil výkon o 25 %. Hlavní procesor dostal 8 jader, z čehož 4 pracují na frekvenci 2,4 GHz a zbývající 4 na 1,8 GHz, aby tak šetřily baterii. Grafickým procesorem je Mali-G72MP12, přičemž ten tvoří 12 jader. Pojďme ale na reálné zkušenosti z používání, které jsou nepřekvapivě skvělé.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Mně se do rukou dostal model s 6 GB operační pamětí, takže co se týče výkonu či reakcí, nepostřehl jsem ani jeden malinký problém. Očekávání byla přesně stejná, jako je realita. S Huawei Mate 10 Pro si užijete mobilní hry při těch nejvyšších grafických detailech a když kliknete na ikonku nainstalované aplikace, smartphone ji otevře téměř okamžitě po realizaci dotykové interakce s displejem. Strojové učení prý přispělo k až 12% zrychlení a já musím nyní uznat, že to v praxi adekvátně pocítíte. Dokonalý je ale také multitasking, během kterého listujete mezi spuštěnými aplikacemi tak rychle a tak svižně, jako kdybyste dělali totéž se stránkami sešitu. Jednoduše lahůdka.

Doporučeno
Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu 23. září 2019 11:02

Pokud někoho zajímají čísla z benchmark testů, tak aplikace AnTuTu udělila čipsetu slušných 177 tisíc bodů, takže si vysloužil o něco lepší příčku, než kterou podle renomovaného žebříčku dostal Galaxy Note8 nebo Xiaomi Mi 6. Před Mate 10 Pro se ocitl HTCU 11, OnePlus 5 a dvojice letošních iPhonů. Plusko má na účtu 217 tisíc bodů.

Android Oreo i úplně nové EMUI 8.0

Smartphone přijde na pulty obchodů s nejnovější verzí operačního systému Android, která nese číselné označení 8.0 a název Oreo. Je však obohacena o úplně novou nadstavbu EMUI 8.0 s pěkně provedeným uživatelským prostředím v minimalistickém stylu a celkem bohatou funkcionalitou, kde nechybí ani inteligentní specialitky využívající přítomné senzory, které dokáží zvýšit úroveň intuitivnosti ovládání. Screenshot tak vyhotovíte prostřednictvím dvojitého poklepání po displeji a přiložením sluchátka k uchu automaticky zvednete příchozí hovor. Šikovné i užitečné.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Mezi softwarovými novinkami, které osmá verze vlastní grafické nadstavby čínského výrobce přináší, figuruje mimo jiné možnost udělat z příchozích oznámení rozdělenou obrazovku, načež lze v jednu chvíli používat dvě aplikace najednou. Samozřejmě, platí to jen o těch, kde je k dispozici příslušná podpora. Vedle surfování na webu tak můžete zároveň odepisovat na zprávy od kámošů, a to i bez toho, abyste museli neustále přepínat mezi dvěma uživatelskými prostředími dvou různých aplikací.

Doporučeno
Samsung vs. Huawei: Je lepší vlajková loď Galaxy S10+, nebo její rival P30 Pro? Samsung vs. Huawei: Je lepší vlajková loď Galaxy S10+, nebo její rival P30 Pro? 11. května 2019 13:33

Obraz v obraze (takzvané PiP) také využijete jen u podporovaných kousků, mezi které patří prohlížeč Chrome nebo Google Maps. Když z aplikace během probíhající navigace přejdete na hlavní plochu s ikonkami, v pravém dolním rohu se vám zobrazí malé pop-up okno, kde uvidíte směr, kterým máte jít.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Upravené uživatelské prostředí operačního systému Android se navíc dá přepínat do tmavé podoby, takže můžete ze zabudovaného OLED displeje dostat ještě více. Čím více je černého pozadí, tím více pixelů smartphone vypíná a tím více šetří drahocennou elektrickou energii.

Součást základní softwarové výbavy představuje i špičkový překladač, který využívá kapacity umělé inteligence, aby dokázal poskytnout vysokou kvalitu a při živých konverzacích potřebné rychlé reakce. Ano, aplikace má schopnosti téměř okamžitě překládat mluvené slovo do jiného jazyka. Můžeme se tak domluvit s někým, kdo vůbec neovládá angličtinu. A totéž dokáže i během videohovoru, obě strany ale musí mít stejný překladač.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Šampion ve výdrži a bezpečnosti

Mate 10 Pro mohu bez obav zařadit mezi kousky, které nabízejí doslova ukázkovou výdrž baterie na jedno nabití. I přes obrovský displej a dalším faktory neměl problem fungovat celé dva dny. Pokud jsem trošku dupl na plyn, tak dal něco přes jeden den. Po jeho stisknutí až na podlahu zvládl vydržet asi 16 hodin, což je více než perfektní. Seriály na Netflixu, nějaké ty hry, velmi frekventované chatování, surfování, e-mailování, fotografování nebo několikahodinový poslech hudby, ale i tak mi v závěru dne ukazovalo přes 10 %. Dva palce nahoru pro Huawei.

Doporučeno
The Elder Scrolls: Blades je již k dispozici. Postav město, znič soupeře a vychutnej si špičkovou grafiku The Elder Scrolls: Blades je již k dispozici. Postav město, znič soupeře a vychutnej si špičkovou grafiku 3. května 2019 15:54

Inteligentní energetický management se postupem času učí, jaké aplikace jsou pro nás důležité a jaké pro změnu ne. Podle toho jim pak umožňuje synchronizaci dat na pozadí, která má častokrát prsty ve velké spotřebě. Vy se tedy ani v tomto případě nemusíte vůbec o nic starat a ani nic manuálně nastavovat, jen mu dejte pár dní na oťukání.

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Gigant při vývoji novinky zanevřel na bezdrátové nabíjení a místo něj zaměřil pozornost na zlepšení toho drátového, z čehož nakonec vzešla 5A nabíječka s nadstandardně silným kabelem, která se připojuje do přítomného USB C portu. K tomu, aby doplnila téměř 60 % ze 4000 mAh kapacity, musí být připojena přibližně 30 minut. Výrobce však myslel i na bezpečnost, aby nenastal cirkus, jaký byl kolem hořícího Samsungu Galaxy Note7, proto ji svěřil do rukou renomovanému certifikačnímu úřadu TÜV Rheinland z Německa. A výsledek? Smartphone se během nabíjení příliš nepřehřívá, ačkoli mu to jde rychleji než drtivé většině konkurence.

Huawei Mate 10 Pro

Výbavou se rovná iPhonu X, ale má Android. High-end smartphone Huawei Mate 10 Pro posouvá hranice (Recenze)
Zdroj: Matus Moravcik

Ne, Mate 10 Pro nekonkuruje iPhonu 8 Plus, ale rovnou nadčasovému iPhonu X, protože se nachází přesně na stejné úrovni. Je to ultimátně vybavený, ultimátně vypadající a ultimátně provedený smartphone s nejnovějším Androidem, který funguje přesně tak, jak by měl v roce 2017 fungovat každý moderní operační systém. Pokud hledáte hi-tech model, který s sebou přináší pořádné designové nebo technologické inovace, toto může být jedna z možností. Této moderní novince se značkou Huawei vůbec nic nechybí, proto si zaslouží plný počet. 10/10

Zpět
Sdílet
Diskuse