Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2017 14:36
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ryba, která vyrostla v plastovém kroužku. Vplout do něj musela jako mládě, kvůli lidské bezohlednosti trpěla celý život

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ubohé zvíře se kvůli lidské ignoraci celý život potýkalo s bolestmi.

Nepříjemný zážitek se stal muži, který se vydal lovit ryby do kanadské řeky Saskatchewan v provincii Alberta. Adam Turnbull se v klidné ráno vydal relaxovat k vodě, ale jeden z jeho úlovků byl opravdu překvapující. Když totiž udici vytáhl, na háčku visela ryba sevřená ve zvláštním plastovém kroužku, jak si můžeš prohlédnout na obrázku níže. Průměr obruče je výrazně menší než je průměr samotné ryby, žít s takovou neobvyklou ozdobou tedy muselo být pořádně bolestivé. Je pravděpodobné, že ryba se do plastového kroužku natěsno zachytila ještě jako mládě, pokračovala však v růstu a nakonec to dopadlo opravdu nepříjemně.

Adam příspěvek zavěsil na sociální sítě, kde ho už sdílely tisíce lidí a jde o perfektní příklad toho, jak může lidská ignorace vůči přírodě zničit životy druhých. Podobné myšlenky v příspěvku vyjádřil i samotný Adam: „Vyhazujte po sobě odpadky. Toto je plastový obal, který nezabere žádné místo v tvé kapse, než přijdeš ke koši.

Domů
Sdílet
Diskuse