Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2017 20:32
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

HTC vytáhlo těžký kalibr. Průsvitné tělo nové mašiny U11+ reaguje na stisk našich dlaní

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Tchajwanské High Tech Computer přináší high-end kousek, jak se na rok 2017 patří.

Po smartphonu U11 přišla řada i na jeho většího, lépe vybaveného i hezčího sourozence, kterému přibylo v názvu znaménko plus. HTC U11+ dostal 6palcový Super LCD6 displej, poměr stran 18:9, podporu pro HDR obsah a rámečky kolem panelu opět trošku zhubly, takže rozměry konstrukce i přes větší úhlopříčku příliš neporostla. A aby bylo něco takového možné, výrobce neměl jinou možnost než přemístit biometrický snímač otisků z přední strany na zadní. 

Hned nad ním je umístěn špičkový UltraPixel 3 snímač s rozlišením 12 megapixelů, optickou stabilizací obrazu, nízkým clonovým číslem (f/1,7), speciálním UltraSpeed zaostřováním a poměrně velkými (1,4 µm) pixely, což znamená, že se do záběru dostane více světla. Na focení selfie zase slouží 8megapixelový snímač s clonou f/2,0 a širokým úhlem pohledu. To nejzajímavější tu ale představuje samotné tělo s IP68 certifikací, které lze mačkat, aby smartphone uskutečnil určitou akci.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Hliníkovo-skleněnou konstrukci vybavili senzory se schopností rozpoznávat vyvinutou úroveň fyzického tlaku, díky čemuž je horká novinka HTC U11+, podobně jako starší model z první poloviny tohoto roku, obohacená o netradiční způsob interakce HTC Edge Sense. Když ji zmáčkneme, můžeme tak spustit určitou aplikaci (například fotoaparát) nebo specifickou funkci mobilního zařízení. Možnosti jsou zde celkem bohaté.

V útrobách tiká chipset Snapdragon 835, kterému asistuje buď 4 nebo 6 GB operační paměti RAM. Součástí výbavy ale je i žádaný slot pro microSD kartu či velká, 3 930mAh baterie s technologií Quick Charge 3.0. Softwarovou stránku reprezentuje Android 8.0 Oreo s propracovanou a rychlou nástavbou HTC Sense.

„Na své si přijdou i majitelé prémiových sluchátek, pro které bude v balení připravena redukce z USB-C na klasický sluchátkový konektor. Novinkou jsou však posílené reproduktory HTC BoomSound Hi-Fi edition, které jsou nyní o 30 % hlasitější a nabízí ještě lepší dynamický rozsah a bohatší zvuk než u HTC U11. Samozřejmostí je podpora AptX a nyní se mohou milovníci hudby těšit i z podpory LDAC kodeku, která umožňuje pomocí bezdrátového BT připojení přehrávat 24bitové Hi-Res audio.“

HTC U11+ se začne prodávat po boku dostupnějšího HTC U11 life za zhruba 18 000 Kč, což je doporučená cenovka. A to od 20. listopadu. Na výběr bude navíc také verze v tmavém provedení, která má polo-průsvitnou zadní stranu konstrukce, takže lze vidět pár součástek.

Domů
Sdílet
Diskuse