Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2017 15:39
Čas čtení 0:00
Radka T.

New York Times nabízí práci snů. Hledá osobu, která navštíví 52 nejkrásnějších míst planety

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Toho, kdo práci snů získá, čeká rok plný úžasného dobrodružství.

Cestování je obohacující i vzrušující, ale ne každý má možnost strávit ním velkou část z roku. Hlavními faktory jsou finance i omezený počet dní dovolené v zaměstnání. Takže co může být lepší, než skloubit vlastní práci s cestováním? Takovou možnost bude mít příští šťastný novinář v rámci světoznámého deníku New York Times. Právě zde hledají žurnalistu, jehož úkolem bude během příštího roku navštívit 52 nejkrásnějších míst planety. Přinést reportáže z nich bude také velká radost.

New York Times nabízí práci snů. Hledá osobu, která navštíví 52 nejkrásnějších míst planety
Zdroj: Pexels

New York Times každoročně vydává seznam 52 nejkrásnějších míst na světě. Ty pak i díky lákavým fotkám vřele doporučuje svým čtenářům. Na seznamu nechybí nádherné pláže, ohromující muzea, malebné vesničky i skryté kulinářské poklady. Všechna tato místa mají stát za to, aby se je lidé rozhodli jít objevovat.

Jen pro ilustraci, na seznamu nejkrásnějších míst planety pro tento rok se ocitla taková místa jako Indie, Botswana, marocký Marakeš, Ekvádor či Japonsko.

Letos bychom chtěli, aby alespoň jeden ambiciózní cestovatel proměnil náš seznam tužeb na itinerář,“ píše New York Times. Cílem je najít novináře, který se v průběhu příštího roku dostane do každé destinace ze seznamu a přinese odtud nejen příběh daného místa, ale i popis své cesty. Příští cestovatel musí zkrátka přinést přesvědčivý příběh plný poutavého textu i fotografií.

Samozřejmě, vedení deníku má jisté požadavky na budoucího novináře-cestovatele. Potřebná je zkušenost s prací v médiích i ovládání anglického jazyka. Čím více jazyků však zájemce umí, tím lépe. Kromě toho by měl být schopen ovládat digitální zařízení a zdokumentovat své cestování v písemné formě i na sociálních médiích. Rovněž se očekává, že zájemce už něco procestoval a rád poznává nová místa.

New York Times nabízí práci snů. Hledá osobu, která navštíví 52 nejkrásnějších míst planety
Zdroj: Pexels

Vedení NY Times nyní čeká nelehký úkol, a to zejména vzhledem k tomu, že výše uvedené požadavky splňuje v současnosti mnoho lidí. V každém případě, toho, kdo tuto pozici získá, čeká úžasný rok plný dobrodružství.

Domů
Sdílet
Diskuse