Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2017 10:06
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Prý nejlepší iOS smartphone, který tu kdy byl. Co říkají na nadčasový iPhone X světoví odborníci a jejich recenze?

TECH
Uložit Uložené

Desítka z Kalifornie je skutečně zázračná. Lidé po ní baží a kritici ji chválí.

Pokud náhodou stále váháš, zda máš sáhnout po tom nejlepším a zároveň i nejdražším kousku z letošní trojice nových iPhonů, tak si raději pohni, protože to vypadá tak, že model X je skutečně tak dobrý, jak o něm hovoří sám výrobce. Spousta odborných recenzí od ostřílených tech webů ho chválí z téměř každého úhlu pohledu, protože přináší náklad opravdu zajímavých inovací. Už to není jen drobná mezigenerační změna, ale něco, co za ty peníze prý přeci jen stojí.

 

iPhone X má v repertoáru vše, co přístupnějšímu iPhone 8 chybí. Tím mám samozřejmě na mysli jak futuristickou bezpečnostní funkcionalitu Face ID, tak i moderní konstrukční provedení iOS smartphonu včetně jeho unikátního designu či pestrobarevného Super AMOLED displeje, který tentokrát zabírá 82,9 procent přední plochy. Desítka nabízí asi vše, co potřebuje k tomu, aby z ní mohl být nejprodávanější model v historii Applu.

O poptávce už teď víme, že bude obrovská, co však zmiňované názory odborníků? Ani ty nejsou příliš odlišné.

The Verge

Na nový iPhone X se už stihl podívat i šéfredaktor jednoho z nejpopulárnějších webů zaměřených na technologie a lifestyle. A výsledek? Nilay Patel z The Verge bez váhání napsal, že jde o nejlepší smartphone s operačním systémem iOS, který byl kdy vyroben, přičemž nezapomněl zmínit ani kontroverzní výřez ve vrchní části konstrukce a trošku zavtipkovat na jeho adresu.

„Je tenký, je výkonný, má ambiciózní nápady ohledně využití kamer telefonů a posouvá úroveň designu telefonů na nové, záhadné místo. Co se týče mobilního hardwaru, jde o obrovský krok dopředu, a má také výřez, aby to dokázal.“

AppleInsider

Špička na společnost Apple a její portfolio, web AppleInsider, také pochválil bohatou nadílku inovací, které nejsou jen o vyšším výkonu nebo krásnějších fotografiích. Proto je propast mezi tím, co nabízí loňská generace, a tím, co nabízí ta současná, tak veliká. Odborníci v tomto případě doporučují přechod každému, kdo vlastní iPhone 7. Pokud však někdo používá některou ze starších generací, na své si přijde i u osmičky.

„IPhone X nabízí tatáž vylepšení, díky kterým iPhone 8 vede nad loňským iPhonem 7 (včetně jeho kamery, procesoru A11 Bionic, podpoře pro Qi a rychlého nabíjení, vylepšeného VoLTE, hlasitějších reproduktorů, rychlé 802.11ac WiFi a nového Bluetooth 5, k čemuž je ještě třeba přidat i velkolepý, expanzivní nový displej; navigaci bez tlačítka; novou Face ID autentizaci a příslušné AR efekty.“

Prý nejlepší iOS smartphone, který tu kdy byl. Co říkají na nadčasový iPhone X světoví odborníci a jejich recenze?
Zdroj: Apple

CNET

Zkušený redaktor webu CNET, Scott Stein, v nedávno publikované recenzi desítky dává do popředí skvělou velikost konstrukce tohoto nadčasově vybaveného smartphonu. Chválí také skvělou ergonomii včetně kvalitních materiálů, které iPhone X tvoří, a tvrdí, že nahrazení fyzického Home tlačítka dotykovými gesty a roky zažitého ověřování prostřednictvím biometrického senzoru Touch ID, není až tak katastrofické, za jaké ho mnozí z nás považují.

„Myslím si, že se X nachází na tom sladkém místě, na které by starší velikosti iPhonů neměli. Je to telefon, který je příjemný na dotek, s pěkným, velkým displejem. Přesun k Face ID a odstranění Home tlačítka možná vypadá jako nepřekonatelné změny, obavy jsou tu však zbytečné. Já si stále zvykám na nový designový jazyk iPhonu X.“

TechCrunch

TechCrunch mluví o desítce jako o budoucnosti smartphonů, kterou můžeme používat už v těchto dnech. A i navzdory několika drobným nedostatkem ho renomovaný web považuje za jeden z nejlepších kousků na trhu, protože s sebou přináší moderní technologická řešení. Jak již bylo zmíněno, někoho ale může zpočátku trápit výřez, který je neustále na očích nebo taková absence Touch ID.

„Celkově si zvyknout používat iPhone X trošku trvá. Přechod z fyzického Home tlačítka na kompletně dotykové prostředí představuje velkou změnu. Je však rychlý, plynulý a plný zábavy, když se s ním poznáte. Na používání Home tlačítka zapomenete ještě dříve, než si to stihnete uvědomit.“

Prý nejlepší iOS smartphone, který tu kdy byl. Co říkají na nadčasový iPhone X světoví odborníci a jejich recenze?
Zdroj: Apple

Engadget

Hodnocení nového iPhonu ze strany špičkového tech webu Engadget lze označit za tak trošku chladnější. Žádné velké emoce, ani žádné velké nadšení. Přijde mi, jakoby ho tentokrát hodnotil člověk, který používá Android a je na podobné hardwarové nebo konstrukční inovace již víceméně zvyklý. Bez rámečků loni přišel Xiaomi Mi MIX a většinu z toho, co nabízí funkcionalita desítky, má řada letošních vlajkových lodí z opačné strany řeky.

„To, co je na iPhonu X nejpozoruhodnější, není o tom, o jaký rozdíl jde ve srovnání s předchozími modely, ale o tom, za jakou dobu budou všechny tyto změny považovány za normální. Tim Cook řekl jasně, že X představuje budoucnost smartphonů od Applu, ovšem tato budoucnost nevypadá jako cizí - vypadá překvapivě přirozeně, překvapivě rychle.“

iMore

A co na desítku říká iMore? Reakce se dají v tomto případě přirovnat k reakcím webu AppleInsider, čili pokud někdo i v roce 2017 preferuje konzervativní smartphone, měl by se raději držet tradičních modelů. iPhone X zase označili za něco zcela nového, čili si ho zamilují především ti, kteří v rukou rádi drží průlomové technologie a průlomový design, čili uživatelé s vysokými nároky.

„Pokud jsi připraven na něco úplně nového, včetně téměř edge-to-edge OLED displeje s TrueTone a HDR, TrueDepth kamery se selfie portréty, sledování obličeje a Animoji, skenování obličeje Face ID, opticky stabilizovaného teleobjektivu na zadní straně, nového prostřednictvím gest fungujícího navigačního systému na přední straně, pak si iPhone X objednej co nejdříve.“

Domů
Sdílet
Diskuse