Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2017 19:16
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Tři muži ukradli z dodávky kurýra přes 300 iPhonů X. Lup má hodnotu více než 8 milionů korun

TECH
Uložit Uložené

Dnešní spuštění prodeje desítky doprovázelo i pár incidentů.

Hodnota nejnovějšího iPhonu, který začali dnes oficiálně prodávat, je tak vysoká, že někomu stál za pořádně problémy. Ve Spojených státech amerických, konkrétněji v San Francisku, se totiž kvůli němu tři zamaskovaní muži vloupali do zamčeného auta místního kurýra z UPS a odnesli si s sebou poměrně bohatou nadílku – přes 300 kousků s celkovou hodnotou přesahující 8 milionů korun, informuje web The Verge.

Akce proběhla v dopoledních hodinách na parkovišti nedaleko nákupního centra. Vše prý bylo podle dostupných informací předem velmi dobře naplánované, protože měli dodávku nejdříve sledovat, a když řidič odešel obsloužit nedočkavé zákazníky, loupežníci ani vteřinu neváhali a pustili se do práce. Po návratu tak zjistil, že mu chybí pár stovek smartphonů. Sofistikované zloděje momentálně hledá už i policie, které pomáhá samotný výrobce včetně zmiňované kurýrní společnosti. 

Domů
Sdílet
Diskuse