Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2017 11:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nožem do ochranného skla, nelítostné ohýbání nebo menší plamen. Kolik toho snese drahý iPhone X?

TECH
Uložit Uložené

Jak je na tom desítka s fyzickou výdrží?

Kalifornský výrobce letos změnil několik let po sobě zažité provedení konstrukce jeho high-end smartphonu, a to z unibody hliníku na kombinaci dvou kusů skel a rámečku z nádherně vypadající nerezavějící oceli. Když však odhlédneme od krásnějšího, podstatně modernějšího designu, pád na tvrdou zem může vyjít majitele iPhonu X podstatně dráž. Někteří z nich si to už navíc stihli vyzkoušet i na vlastní kůži.

Otázkou nyní zůstává už jen to, co elegantní tělo stále horké iOS novinky vydrží při interakci s ostrým předmětem nebo jak obstojí nadstandardní fyzické zacházení. Známý tech youtuber JerryRigEverything se proto pustil do práce a natočil pro nás již tradičně kvalitně provedený test odolnosti, kde si tentokrát vzal na paškál novou desítku s logem nakousnutého jablíčka. A jak to tedy celé dopadlo?

Jak je možné vidět, skelná ochrana Super AMOLED displeje polevila při šesté úrovni takzvané Mohsovy škály tvrdosti, přičemž při té sedmé už vznikají celkem mohutné rýhy. Klíče a ani mince mu jen tak neublíží. Když vezmeme v úvahu současnou konkurenci včetně konzervativních osmiček, iPhone X stojí zhruba na stejné úrovni, což i jiné high-end smartphony.

Co se týče ohýbání obnovené konstrukce, další kus skla ji citelně zpevnil. Pokud ale přední stranu vystavíte ohni, více než jistě ji natrvalo poškodíte. Více detailů včetně poškození ocelového rámečku najdeš v zmíněném testu trošku níže.

Domů
Sdílet
Diskuse