Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2017 22:10
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Majetek vyměnil za Bitcoiny a nyní čeká na správný okamžik. Digitální měna je podle Holanďana budoucností

TECH NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

Didi ví, že jeho investice nevyjde na zmar. Za pár let může mít několikanásobně více.

Po smrti otce prodal na počítačové kurzy zaměřenou firmu, kterou budoval více než 10 let, zbavil se téměř veškerého majetku včetně domu či auta, a nyní trpělivě čeká na velký boom s digitálními měnami. Během několikaměsíčního cestování po světě totiž přišel na to, že nás čeká okamžik, který má moc přetransformovat současný finanční systém do úplně jiné, podstatně modernější podoby. Proto po návratu domů investoval do nadějného bitcoinu a nyní žije spolu se svou dobrodružnou rodinou v kempovém městečku na jihu Holandska, nedaleko města Velo.

Příběh 39letého Holanďana jménem Didi Taihuttu rozhodně nepatří mezi ty tuctové. Mnozí ho kvůli odvaze považují za blázna, ale on je přesvědčen, že ten obnos Bitcoinů, který momentálně vlastní, vystoupá kolem roku 2020 až na čtyřnásobně vyšší hodnotu. Značnou část z toho, co získal ze zmíněného prodeje majetku, totiž přeměnil na digitální menu. Celá rodina se však musí uskromnit, protože nadcházející roky přejdou na takzvaný minimalistický životní styl se stanem nad hlavou.

„Lidé řeknou, že jsem šílený. My jsme ale dobrodružná rodina a jdeme na určitou dobu hazardovat, abychom žili minimalistické životy. Pokud nikdy neriskujete, život je nuda,“ prozradil v rozhovoru pro web Business Insider. „Internet byl revolucí pro informaci. Myslím, že blockchain a krypromena mění monetární systém. Za pět let bude každý říkat: Mohli jsme to tušit.“

Doporučeno
Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend 15. dubna 2023 13:00

Díky zmiňované blockchain technologii není při realizaci digitálních transakcí, například v Bitcoinech, nutné, aby byl jejich součástí i někdo takový, jako jsou banky. Je to jen mezi dvěma stranami, čili žádné regulace, ani nic podobného. Vše řídí matematika a počítače, proto si získala obdiv jednoho ze zakladatelů Applu.

Steve Wozniak navíc považuje bitcoin za stabilnější alternativu běžných měn či dokonce za lepší standard než zlato. A zřejmě má víceméně pravdu, ani slova některých analytiků nejsou příliš odlišná. Pokud růst popularity a hodnoty bude pokračovat podobným, případně ještě rychlejším tempem, zanedlouho zde skutečně nastane zmíněný boom, po kterém se z kryptoměny stane součást hlavního spotřebitelského proudu. Budeme s ní platit za kávu, kredit, nový mobil i nové domy. Jednoduše za všechno.

100 tisíc

Příchod něčeho opravdu velkého můžeme vidět na srovnání hodnoty Bitcoinu ze začátku roku s tou, jaká je v těchto dnech, přičemž mnozí odborníci tvrdí, že hype ještě zdaleka nekončí. V průběhu nadcházejících 10 let by hodnota nejpopulárnější kryptoměny prý mohla vystřelit nad závratných 100 000 dolarů (jeden Bitcoin dnes stojí okolo 7 500 dolarů). Už to tedy není jen jakási dočasná bublina, ale něco, čemu rozhodně nechybí ambice.

Doporučeno
Nizozemské modelky patří mezi ty nejkrásnější na světě. Těchto 5 výjimečných krásek tě o tom přesvědčí Nizozemské modelky patří mezi ty nejkrásnější na světě. Těchto 5 výjimečných krásek tě o tom přesvědčí 8. ledna 2019 1:13

Za tak odvážným odhadem stojí renomovaný analytik, který pro web CNBC dříve prozradil, že hodnota překročí 2 000 dolarů. A jelikož se tak nakonec i stalo, jeho čerstvému předpokladu se dá i věřit, ačkoli zní úplně šíleně.

Domů
Sdílet
Diskuse