Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2017 18:08
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Hollywoodské celebrity nejsou jen sexuální predátoři. Poznej příběhy běžných lidí, na které byly celebrity milé nebo jim pomohly

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V současnosti lze snadno propadnout iluzi, že v Hollywoodu každý zneužívá moc ve svůj zvrácený propsěch. Zdaleka tomu tak není.

V posledních týdnech otřásají Hollywoodem sexuální skandály, které spustil článek o hrubém chování mocného producenta Harveyho Weinsteina. Jeho publikováním se otevřela stavidla a známé tváře jako hvězda House of Cards Kevin Spacey, režisér James Toback nebo komik Louis C. K. doplatily na mnohdy i několik let stará sexuální obtěžování, která se jim dosud podařila tutlat. Nad zábavním průmyslem Hollywoodu se vznesl temný mrak a skoro to vypadá, že málokterý muž na vyšší pozici zde nezneužíval moc. Opak je však pravdou a i na to je třeba poukázat.

Internetem se v posledních dnech začaly šířit pozitivní zprávy o setkáních s nejrůznějšími osobnostmi Hollywoodu, které buďto pomohly běžným lidem nebo se k nim chovali mimořádně mile. Je to hezké připomenutí faktu, že filmový průmysl je stejně jako jakýkoli jiný plný dobrých i špatných lidí, a přestože je dobře, že nyní procházíme érou odhalování toho zlého, nesmíme zapomínat na to, že tito lidé jsou v Hollywoodu menšinou. Pokud jste ted začali pochybovat o dobrých způsobech všech herců, režiséru či producentů, toto vám možná vykouzlí úsměv na tváři: 

 Danny DeVito a Rhea Perlman mi dovolili zůstat u nich, když má matka podstupovala operaci rakoviny

Danny DeVito dal spropitné 120 dolarů za donesení dvou krabic vína jeden blok do jeho bytu

Tak si to vemte. Jednou jsem jel po Park Avenue a viděl jsem takového chlapíka, jak na mě mává, tak jsem zastavil a ptám se ho, kam míří. Říká, že na 74. ulici a já mu na to odvětím, že to je na mě moc daleko, protože moje šichta zrovna končí. Ona na to: „stejně děkuji“ a odchází. Potom ale o tom začínám přemýšlet a začíná mi být toho chlápka líto, protože jo - mám svědomí. Tak na něj volám, ať se vrátí a nasedne si ke mě do taxíku. A on nastoupí celý vzrušený a nabuzený a mluví o všem možném. Svoji kšiltovku má ale nasazenou hluboko do čela, a tak nevím, o koho jde.

Brzy ale začínám poznávat jeho hlas. Když tedy zastavujeme na světlech, otáčím se, kouknu mu do očí a zakřičím: „WIIIIIIILLLSSSSSOOOOOOON!!!“ A to ho opravdu dostalo. Začal se upřímně smát. Vidí, že mám na sobě čepici Ferrari a také triko Ferrari a začíná mi říkat „Pan Ferrari“. Po celou cestu mě pak oslovuje „Pan Ferrari“. Takže když dorážíme na místo určení, uděláme si rychlou fotku a on pokračuje dál svou cestou. A já si myslím, že je po všem. Ale není, poslouchejte. V průběhu dalších týdnů náhodně vyzvedávám lidi, kteří ho znají. Lidi, kteří s ním dříve hráli nebo s ním pracují. A já jim pokaždé říkám: „Vyřiďte panu Hanksovi, že ho zdraví Pan Ferrari.“ Pokaždé to říkám. Později řídím a najednou mi přijde textovka od jednoho z lidí, které jsem vezl a v ní stojí: „Pan Hanks vás chce pozvat na svoji přehlídku na Broadwayi.“

Přivedu tedy svoji ženu na přehlídku, vyrážíme do zákulisí a všechno a po představení ho čekáme v šatně. On vchází a křičí: „Pane Ferrari!“ Je možné věřit takové historce? A chcete vědět tu nejbláznivější věc? Jméno té přehlídky bylo „Lucky Guy“. Jak šílené to je? Protože to jsem byl já. Šťastlivec.

Carrie Fisher mě sledovala na mém starém účtu na Twitteru. Jednou jsem jí zničehonic poslala soukromou zprávu, protože jsem se zhroutila a za dva dny mi uprostřed noci odpověděla radou, kterou budu navždy uchovávat v srdci 

Lucy Liu je mimořádně milá, i když jste jen nižší produkční na place její televizní show

David Tennant nejen velkoryse přijal diplomovou práci od náhodného fanouška z fronty u východu ze hry Richard II, ale i si ji opravdu přečetl a poslal mi uznalý dopis.

Byl jsem v Austinu ve Whole Foods a byl tam i Matthew McConaughey. Povídali jsme si asi minutu, než přišel někdo z provozovny a řekl mu, že si musí na sebe vzít tričko nebo odejít. Měl jsem na sobě tričko a přes něj ještě mikinu, tak jsem mu ji dal. Pak mi poděkoval a dostal se na řadu o něco dříve než já. Nakonec odešel i s mojí mikinou.

Asi o 16 měsíců později jsem na party v Malibu, na které je i McConaughey. Dal jsme se s ním do řeči a také jsem ho poprosil (napůl vtipem), aby mi vrátil tu mou zatracenou mikinu. On se jen zasmál a já nemohl odhadnout, jestli si to pamatuje nebo ne. Odešel z party, ale vrátil se asi za 5 minut i s mojí mikinou. Byla v jeho autě.

Robin Williams byl nejmilejší a nejsoucitnější celebritou, kterou jsem měl tu čest znát osobně. Sám jsem ho někdy před šesti lety viděl hrozit nějakému člověku, který napadal bezdomovce, že z něj vymlátí duši.

Když byli koně kaskadérů z Pána prstenů prodáváni, Viggo koupil bílého koně, na němž jela „Arwen“, pro kaskadérku, která natáčela scénu pronásledování Nazguly. Do koně se totiž zamilovala, ale nemohla si dovolit jeho koupi

Jednou jsem uhodil Mikea Myerse dveřmi a on se mi omluvil.

Známý je svým přístupem i Keanu Reeves, který je milý nejen k fanouškům a důkazem toho může být i toto tajně pořízené video, na němž v metru nabídne místo ženě obtěžkané taškou. 

Ještě když jsem dělal číšníka, Steve Carrell přicházel se svou rodinou. Všichni nechávali nenuceně své mobily mimo a povídali si. Dával spropitné i 100 %.

Dělal jsem křoví ve filmu s Michaelem Keatonem. Házel si s námi frisbee, fotil se s námi a podepsal DVD Batmana mému kamarádovi.

Steve Buscemi se vždy převléká na Halloween a rozdává sladkosti s Elvisem Costello ve svém domě v Park Slope v Brooklynu

Hugo Weaving je nejmilejší a nejlaskavější osobností, kterou jsem kdy v rámci „byznysu“ potkal. Tolik se zajímá o lidi, což ve filmovém průmyslu není obvyklé. Pravý gentleman.

Salma Hayek jednou tancovala s mojí malou sestrou na party. Stejně tak Shannon Doherty a Mel C ze Spice Girls s ní hrála Connect 4. Lucy Liu byla tak neskutečně milá, když jsme spolu pracovaly v mých devíti letech, že se stala jednou z mých prvních velkých lásek.

Robin Williams hrál bowling vedle mě a několika dalších starších lidí, které jsem vzala z ošetřovatelského domu v Park Bowl na Haight. Tajně zaplatil celý náš účet.

 Jesse Eisenberg se přistěhoval před několika lety, protože má rád tichý maloměstský život. Přispívá obrovskými částkami a pracuje v místním útočišti pro oběti domácího násilí. Ještě jsem ho nepotkal, ale každý kdo ano, říká, že jde o milého a velkorysého člověka.

 Jednou se část štábu zaklínila mezi kusy vybavení k natáčení na několik hodin a Don Cheadle trval na tom, aby jim byl zajištěn přísun sušenek, než se odtamtud dostanou

 Peter Dinklage zastavil svůj skútr, protože si všiml, že se ho bojí můj pes. Přišel k němu a řekl: „ach, tyhle jsou nejhorší, že?“, pohladil si ho a svůj skútr vedl několik dalších bloků, než na něj znovu nasedl.

Doslova, DOSLOVA mě právě před srážkou autem zachránil Ryan Gosling. Doslova. To se vážně stalo.

Domů
Sdílet
Diskuse