Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2017 11:44
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple vyvíjí headset, který rozšíří naši realitu. Revoluční produkt by měl přijít na pulty obchodů do tří let

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Jablíčko z Kalifornie kuje ambiciózní plány.

Spousta výrobců spotřební elektroniky začala poslední dobu věnovat více a více pozornosti zařízením se schopností rozšířit realitu kolem nás o virtuální objekty. Svůj projekt má jak Microsoft, tak i Google nebo množství dalších velkých jmen z technologické sféry, a to včetně společnosti Apple. O jejím připravovaném AR headsetu jsme sice už něco slyšeli, až nyní však vyplavaly na povrch informace, které lze považovat za skutečně důvěryhodné. Proč?

Tentokrát za nimi nestojí nějaký pochybný web, ale přímo Bloomberg, přičemž ten, jak je již zvykem, cituje blíže nespecifikované a zároveň se situací velmi dobře obeznámené zdroje. Novinka s vlastním displejem, vlastním čipsetem a vlastním operačním systémem by měla být připravena k použití někdy začátkem roku 2020. Vývoj nezbytných technologických řešení hodlají dokončit v průběhu roku 2019.

Jak již bylo zmíněno, headset podle všeho dostane vlastní hardware, aby nebyla nutná kombinace se smartphonem. Spousta současných kousků, především pro virtuální realitu, ji od majitelů vyžaduje, protože v opačném případě nedokáží fungovat. Totéž ale platí i o softwaru, který se má jmenovat rOS - reality operating system - a má sdílet společné základy s populárním iOS. Samotné ovládání může probíhat prostřednictvím dotykových panelů, hlasu nebo ručních gest, čili nic neobvyklého.

Domů
Sdílet
Diskuse