Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2017 16:59
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek Emil A.

Slzy, pot a krev: Velkolepý MMA turnaj Oktagon 4 přinesl opět jedinečnou show s tvrdými zápasy a soubojem o titul

SPORT
Uložit Uložené

Bratislava o víkendu hostila turnaj v MMA Oktagon 4, který divákům opět nabídl senzační podívanou.

Fanoušci smíšených bojových umění o víkendu slavili předčasné Vánoce. Dostali totiž dárek v podobě nabitého turnaje Oktagon 4, kterým vyvrcholila druhá řada televizní reality show Oktagon výzva a který divákům během jednoho nezapomenutelného galavečera nabídl takřka vše, co se od akce takto velkého formátu očekává – zvučná jména, půvabné ženy a především řadu tvrdých zápasů včetně finálového souboje o titul šampiona.

Ve vyprodané Hant aréně v Bratislavě bylo k vidění celkem 10 duelů. V prvním z pěti předzápasů se proti sobě postavili Jusup Soltae a Szimon Kristián, souboj však skončil ještě dříve, než si někteří diváci stihli najít své sedačky. Jusup Soltae totiž souboj ukončil již ve 47. sekundě nekompromisním kopem do hlavy svého protivníka.

Slzy, pot a krev: Velkolepý MMA turnaj Oktagon 4 přinesl opět jedinečnou show s tvrdými zápasy a soubojem o titul
Zdroj: Oktagon 4

V následujícím souboji změřili síly Slovák Martin Kostolanský a Ondřej Raška z brněnského Jetsaam Gymu, přičemž po uplynutí všech tří kol po pěti minutách se nakonec z jednoznačného vítězství 3:0 na body radoval druhý z jmenovaných. 

Podstatně kratšího trvání měl třetí předzápas. Z toho vzešel jako vítěz Marko Kisič z Rakouska, který přinutil svého slovenského soupeře Milana Ďatelinka zápas po minutě na zemi vzdát.

Čtvrtý předzápas se podobně jako ten druhý nesel znovu v duchu Česko vs. Slovensko. Střetli se v něm Miroslav Hladký z Žiliny a český zápasník Pavel Salčák, tentokrát však ruce nad hlavu zvedl borec hájící domácí slovenské barvy, který Salčáka v prvním kolem porazil škrcením.

Pátý, a tedy poslední předzápas galavečera patřil k těm nejpůsobivějším. Slovák Ludoviť Klein v něm zčistajasna poslal k zemi tvrdým kopem do hlavy Kryzstofa Klaczeka z Polska, který jen bezvládně padl k zemi a domácí zápasník si výhru už jen pojistil hbitým přískokem a závěrečným úderem pěstí.

Slzy, pot a krev: Velkolepý MMA turnaj Oktagon 4 přinesl opět jedinečnou show s tvrdými zápasy a soubojem o titul
Zdroj: Oktagon 4

Přesně ve 20:00 pak přišel čas na zápasy hlavní karty turnaje, které živě vysílala televize O2 TV Sport. Tím prvním byl zápas v těžké váze dvou Čechů – Michala Martínka a Benjamina Islamiho, v němž se jako lepší prokázal první z jmenovaných, kterému se souboj podařilo ukončit ještě před limitem.

Další zápas patřil k těm zřejmě nejkrvavějším. Čech Matěj Kuzník v něm nakonec po tvrdém a vyrovnaném souboji porazil škrcením v druhém kole Ronalda Paradaisera ze Slovenska.

Svědky předčasného konce se diváci stali i v třetím zápase hlavní karty, v němž Slovák Miroslav Štrbák již v prvním kole zničil Ukrajince Maxima Marianchuka.

Předposlední zápas představoval jeden ze zlatých hřebů celého galavečera. Byl jím střet Attily Végha, bývalého šampióna Bellatoru, a Travise Fultona, zápasníka ze Spojených států, který je držitelem rekordu v největším počtu zápasů v MMA na světě. Ten do oktagonu v Bratislavě nastoupil s neuvěřitelnou bilancí čítající 253 výher a 53 proher, odcházel z něj však s jednou porážkou navíc. Miláček domácích davů Attila Végh 40letého rodáka z Iowy porazil škrcením hned v prvním kole zápasu.

V závěru galavečera přišlo vyvrcholení Oktagon výzvy 2, v níž na samém začátku proti sobě stáli dohromady čtyři Češi a čtyři Slováci, do nedělního finále se však probojovali pouze ti dva nejlepší – Slováci Samuel "Pirát" Krištofič a Radovan Úškrt. Zápas byl vypsán na 5 kol po 5 minutách, Krištofičovi však k výhře stačila pouze kola 3, a stal se tak novým šampionem Oktagon výzvy. Kromě pásu pro vítěze si navíc odnesl také roční kontrakt na 10 tisíc eur.

Není tedy pochyb o tom, že milovníci bojových sportů si přišli na své. A pokud mezi ně patříte i vy, měli byste si do diáře zapsat datum 17. března 2018. Toho dne totiž zavítá do Ostravy nadcházející turnaj Oktagon 5, kde se divákům představí ta největší jména domácí scény v čele se slovenským borcem Gáborem Borárošem, vítězem první řady Oktagon výzvy. Vidíme se?

Domů
Sdílet
Diskuse