Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2017 10:05
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejinovativnější funkce na iPhonu X byla prolomena za jeden týden. Maska postačila k tomu, aby Face ID selhalo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šance 1 ku milionu bezpečnostní firmě nevadila.

Společnost Apple se při vývoji nejnovějšího smartphonu rozhodla udělat radikální krok a odstranila jednu z nejvíce proslulých součástí. Domácí tlačítko obsahovalo v předchozích verzích snímač otisků prstů, ale bez jeho přítomnosti se u iPhonu X musí uživatelé spoléhat na funkci s názvem FaceID. Namísto prstů si uživatelé odemykají svá zařízení pomocí vlastní tváře a Apple se již při představování nové funkce chválilo, že jde o nejbezpečnější zabezpečení, jaké mohli vyvinout.

Přesto trvalo bezpečnostní firmě Bkav jen jediný týden, než FaceID prolomila, a přitom do masky investovala pouhých 150 dolarů. Přesto by si ji samozřejmě člověk doma vytiskl jen velmi těžko, protože její tvorba vyžadovala i tisk speciálních očí a uživatelé na internetu již začali pochybovat o tom, zda maska skutečně fungovala, protože na videu nebyl zachycen proces nastavování celé funkce. Pokud tedy máš zbytečných 150 dolarů a pár hodin svého času, klidně si na 3D tiskárně vytiskni masku svého přítele a nebudeš potřebovat ani jeho otisky prstů.

Domů
Sdílet
Diskuse