Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2017 15:54
Čas čtení 0:00
Martin Švirik

Flash, nebo Superman? Prozradila nám komiksovka Justice League, který z nich je tím nejrychlejším superhrdinou?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po zhlédnutí filmu si nad touto otázkou určitě lámali hlavu mnozí.

Následující článek obsahuje spoilery z filmu Justice League!

Flash, nebo Superman? Který z nich je rychlejší? Stejná otázka vás mohla napadnout i při sledování Justice League. Zde se totiž Superman a Flash poprvé v DCEU setkávají a není to zrovna příjemné. Vzkříšený a zmatený Superman odolává Wonder Woman, Aquamanovi a Cyborgovi. Barry se ho ve své rychlosti snaží oběhnout, ale Superman si ho všimne a v tom se ho pokusí napadnout, zanechávajíc tak Barryho v šoku.

Později během filmu jsme ještě mohli vidět, jak tato dvojice závodí při záchraně civilistů. I samotní hrdinové chtějí vědět, kdo si zaslouží titul nejrychlejšího žijícího člověka. Na konci filmu v potitulkové scéně vidíme, jak se Flash a Superman připravují na společný přátelský závod. Ti, kteří danou scénu viděli, vědí, že autoři to střihli a nechali na divácích, aby si vybrali vlastního vítěze.

Superman a Flash měli v komiksech mezi sebou už několik závodů a my si je nyní připomeneme, abychom mohli určit, kdo z nich má větší šanci na výhru. Poprvé to bylo v komiksu Superman #199 (1967), v němž OSN uspořádala charitativní závody pro rozvojové země. Když ale zjistili, že gangsteři podávali nelegální sázky za účelem zisku, superhrdinové se rozhodli ukončit závod remízou.

Flash, nebo Superman? Prozradila nám komiksovka Justice League, který z nich je tím nejrychlejším superhrdinou?
Zdroj: DC Comics

Ve vydání The Flash #175 (1967) dvě mimozemské bytosti viděly Flashův a Supermanův závod. Rozhodly se je proto znovu vyzvat. Tentokrát napříč celou Mléčnou dráhou, jinak by zničily Metropolis a Central City. Superman si ale včas všiml, že mimozemšťané byli ve skutečnosti Flashův úhlavní nepřátelé Professor Zoom a Abra Kadabra. Rozhodli se proto spojit své síly a dostat oba záporáky. Opět se tedy nedalo určit, kdo je rychlejší.

Až do World Finest Comics #198 (1970). Guardians of the Universe požádali Flashe a Supermana, aby utíkali skrz na skrz vesmírem a zastavili arachnoidy před poškozením samotné struktury vesmíru. Za arachnoidy stál General Zod, který využíval speciální stroj na narušení kontinuity časoprostoru. Oba měli poraněné nohy, a proto se museli ke stroji plazit. Flash se k němu dostal jako první, a tak jsme konečně poznali vítěze.

Flash, nebo Superman? Prozradila nám komiksovka Justice League, který z nich je tím nejrychlejším superhrdinou?
Zdroj: DC Comics

Poslední závod se odehrál v DC Comics Presents #1 & #2 (1978), který Flash znovu vyhrál po podivném cestování v čase. Závěrečný rozhodující moment přišel v The Flash: Rebirth # 3 (2009), v němž se Barry chtěl obětovat Speed Force, zatímco Superman letěl za ním, aby ho přemluvil. Když však Barry pro sebe našel nové vybavení, běžel ještě rychleji a kromě prachu za sebou nechával i samotného Supermana. Podle komiksů tedy můžeme potvrdit, že ve skutečnosti je Flash zaslouženě tím nejrychlejším žijícím člověkem.

Domů
Sdílet
Diskuse