Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2017 21:35
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi vybrali už přes půl milionu teplickým prvňáčkům, které lidé posílali do plynu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Útokům na nevinné děti se ve sbírce postavila část společnosti.

Na začátku listopadu se na českém Facebooku vyrojila řada verbálních napadení a výhružek směrovaných na děti z první třídy ZŠ Plynárenská. Uživatelům internetu vadilo, že se výrazná část třídy skládá z dětí romského či arabského původu. Zazněly výhrůžky zastřelením a někteří komentující dokonce děti posílali do plynu. Zavrženíhodné chování internetových hrdinů se však neobešlo bez odezvy. Odsoudili jej nejen čeští politici, ale i nakonec část společnosti, která pro děti uspořádala sbírku.

A odsoudit nenávist, alespoň v tomto ohledu, se Čechům podařilo obstojně. Dohromady se totiž vybralo již více než půl milionu korun, přičemž veškeré peníze poputují škole, na niž se rasisté zaměřili. Velkou zásluhu na tom má podnikatel Patrick Zandl, který na Facebooku lidi vyzval, aby teplické prvňáky podpořili. Sám nečekal, že se vybere tolik a do sbírky se zapojí téměř tisícovka lidí

Kromě českého podnikatele se do pomoci zapojil i Romský stipendijní fond, který v kampani nazvané 'Oni je do plynu, my je do škol!' vybral už 230 tisíc korun. Polovina z výtěžků půjde škole a druhá bude rozdělena dětem z napadené třídy, a to bez rozdílu věku, rasy, národnosti a pohlaví. Po znepokojivém incidentu tak dostáváme uklidňující zprávu, že česká společnost se dokáže své stinné stránce postavit. 

Domů
Sdílet
Diskuse