Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2017 11:10
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Výstava Love is Hard se věnuje vlivu telefonu na moderní vztahy, ale i lásce k nafukovací panně

KULTURA
Uložit Uložené

Fotograf Matěj Dereck Hard pořádá výstavu, která se koná souběžně hned na třech místech v Praze.

Čerstvý držitel Grantu Prahy, ročního tvůrčí stipendia pražského magistrátu na fotografování proměn hlavního města, Matěj Dereck Hard, pořádá audiovizuální výstavu s názvem Love is HARD. Ta se koná simultánně na třech místech v Praze a uvedena byla na vernisáži ve Vnitroblocku, která proběhla 8. listopadu a svůj DJ set na ní předvedli Dryman a DJ Friky. V ten den měli návštěvníci jedinečnou možnost vidět výstavu pohromadě, jelikož posléze byla rozdělena na tři části. Jedna zůstala ve Vnitroblocku, další se přesunula do Pasáže českého designu na Starém Městě a poslední úsek je k dispozici v The Chemistry Design Storu

První část výstavy zobrazuje nejrůznější minimalistické předměty spojené s láskou. Druhý sektor výstavy si pak lidé prohlédnou jako krátký film poskládaný z jednotlivých snímků, které doplňuje mluvené slovo. V této sérii fotograf satiricky zobrazuje milostný vztah s nafukovací pannou. Poslední část považuje autor za nejdůležitější a nese název Telefon. Na těchto fotografiích uvidíte známé osobnosti jako například herce Davida Krause a tenistku Barboru Strýcovou. Výstava zobrazuje vztah páru, který při každodenních událostech ovlivňují právě mobilní telefony. Výstava Love is HARD končí 1. prosince a v ten den bude ještě komentovaná prohlídka všech tří sérii ve Vnitroblocku.

Zpět
Sdílet
Diskuse