Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2017 13:04
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Mercedes vyráží prvními fotografiemi třídy A dech. Futuristický interiér se loučí s analogovými budíky

TECH
Uložit Uložené

Nová generace třídy A začíná odhalovat fotografie interiéru.

Značka Mercedes-Benz chystá v dohledné době opět velkou modelovou ofenzívu, neboť nám již za pár týdnů poodhalí novou generaci třídy G (nebo chcete-li velký facelift), nástupce současného CLS a zároveň rozhodně nesmíme v neposlední řadě zapomenout ani na úplně nové A. Nejmenší třída totiž ve své třetí generaci zaznamenala obrovský úspěch, za čímž samozřejmě stojí změna její koncepce na klasický hatchback. Ten následně zabalila do mimořádně atraktivních křivek, které v podstatě nastolily nové designové směřování značky a z třídy A se stal jeden z nejprodávanějších modelů značky nejen za poslední roky.

V Stuttgartu pochopitelně chtějí v úspěchu pokračovat, o čemž svědčí zejména příchod čtvrté generace, od které si automobilka hodně slibuje. Její autosalónová premiéra se odehraje příští rok v Ženevě a pomalu, ale jistě, nám začínají kompetentní servírovat první informace a aktuálně už i fotky.

 

Mercedes vyráží prvními fotografiemi třídy A dech. Futuristický interiér se loučí s analogovými budíky
Zdroj: media.daimler.com

V uplynulých hodinách se totiž na svět prodraly vůbec první oficiální fotografie, které v duchu tradičního postupu značky s hvězdou ve znaku zprvu odhalují interiér. Jistě nám dáte za pravdu, že Mercedes-Benz do nemalé míry šokuje, protože při pohledu na fotografie by snad nikdo neřekl, že jde o malé A, ale spíše o luxusní sedan či limuzínu mnohem vyšší třídy, nemluvě o poměrně futuristických detailech.

Základem palubní desky bude pětice kulatých výdechů klimatizace s turbínovým designem. Evidovat však můžeme zcela nový panel ovládání klimatizace, novou generaci sdruženého ovladače, volantu a nakonec značně propracovaný a jinak zasazený panel obrazovek. Přístrojový štít už totiž nelemuje vrchní část palubky, čili „kaple“, z fotografií je znát, že širokoúhlý panel doslova z palubní desky vychází. Revolucí je skutečnost, že Mercedes-Benz se úplně loučí s analogovými budíky.

Mercedes vyráží prvními fotografiemi třídy A dech. Futuristický interiér se loučí s analogovými budíky
Zdroj: media.daimler.com

Na výběr budou totiž tři řešení, přičemž ani v samotném základě analogové jednotky už nenajdete - standardem bude dvojice 7" displejů, ve vyšší výbavě to bude kombinace 7" a 10,25" obrazovky, a nakonec dva 10,25" palcové displeje s technologií lepeného skla. Automobilka hovoří o úplně nové generaci, což má s sebou přinést nejen ještě lepší grafiku, animace, ale i zpracování.

Zároveň, už i do malého A se bude dát připlatit nejen vyhřívání, ale i chlazení sedadel a dokonce i masážní funkce. To, že Mercedes to s nevídaným luxusem v nižší střední třídě myslí opravdu vážně, je tedy zřejmé, navíc, v nabídce nebude chybět ani početně zastoupené ambientní podsvícení se 64 odstíny. Tisková zpráva následně hovoří o nárůstech prostoru - o 9 milimetrů více místa na ramena, o 35 více na lokty a 7 na hlavu. Obdobně tomu bude i vzadu (sedadla budou dělená buď 60:40 nebo i 40:20:40), přičemž dobrou zprávou je nejen zavazadlový prostor o objemu 370 litrů (+29), ale i větší nakládací otvor o citelných 200 milimetrů. Je se na co těšit!

Domů
Sdílet
Diskuse