Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2017 16:18
Čas čtení 0:00
Radka T.

Svět opět řeší záhadu „zlaté karty“ od McDonald's. Vlastnit ji má jen pár vyvolených

GASTRO
Uložit Uložené

Téma ohledně záhadami opředené zlaté kartičky nedává lidem spát.

Při pochutnávaní si na mekáči si asi jen málokdo uvědomuje, že existují lidé, kteří se v něm mohou najíst do prasknutí, a to díky „zlaté kartě“. To, jak ji získat a pro koho je vlastně určena, vytáhl v těchto dnech britský portál Independent.

Portál upozorňuje na to, že někteří lidé jsou vlastníky zlaté karty od McDonald's. To je opravňuje užívat si bezplatně a neomezeně jídla tohoto řetězce s rychlým občerstvením.

Téma ohledně záhadami opředené zlaté kartičky nedává lidem spát od té doby, co ji herec Rob Lowe ukázal v americké talkshow. „Toto je věc, která opravdu existuje,“ prohlásil tehdy provokativně. 

Kartu měl dát herci David Peterson. Jeho otec Herb vynalezl McMuffin a byl spoluvlastníkem pobočky McDonald's v Santa Barbaře. Karta, kterou měl dát Peterson herci, mu tak zajistila neomezené jídlo na celý rok. Ale má to háček. Karta má být totiž platná pouze v Santa Barbaře.

Kartičku měl od Petersona dostat i již zesnulý filantrop Larry Crendell, a to ke svým 90. narozeninám. Šťastnými vlastníky podobné karty prý byli i Warren Buffett či Bill Gates.

Britská média zjistila, že pro obyvatele Spojeného království nejsou takové kartičky k dispozici. Kdo se však chce cítit alespoň trochu výjimečněji než ostatní zákazníci této sítě rychlého občerstvení, může si pořídit alespoň dárkovou kartu. Jídlo zdarma po zbytek života mu to však nezajistí. Podle Business Insideru by se to teoreticky dalo ještě tehdy, kdyby se jednotlivé pobočky McDonald's v různých zemích rozhodly vlastní verzí „zlaté kartičky“ obdarovat například lokální hrdiny.

Domů
Sdílet
Diskuse