Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2017 12:28
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Konec poznámek. Český automat na pera, sešity či pravítka dobývá školy v Praze a chystá se na expanzi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Papíromat dobývá školy. Automatů na potřeby každého žáka už je v Praze a okolí padesát.

Zapomínání či ztrácení základních školních potřeb je neodmyslitelnou součástí života většiny studentů. Předejít zbytečným poznámkám však nyní zapomnětlivá mládež může díky ambicióznímu projektu Papíromat, který v loňském roce založila trojice společníků ve složení Juraj Liška, Jaroslav Šejko a Christian Dosoudil. Myšlenka startupu spočívá v dodávání speciálních automatů do základních a středních škol, v nichž si žáci namísto sladkostí nebo nápojů mohou zakoupit právě pera, pravítka, kružítka nebo třeba sešity.

A jak se ukázalo, zájem o takové automaty je opravdu veliký. Během jednoho roku se totiž Papíromat dostal už na zhruba padesát škol v Praze a blízkém okolí, přičemž do konce aktuálního školního roku, tedy do června 2018, už budou automaty na stovce škol. V plánu je ale ještě větší expanze, podle Lišky je totiž v Česku prostor na minimálně 150 školách a v budoucnosti by mohl český projekt rozšířit i některé zahraniční trhy, především pak do Německa,  Slovenska, Maďarska či Polska, kde podobné automaty zatím chybí

Školy však nejsou jediným místem, kde Papíromat najde své využití. Jeden už má totiž i banka ČSOB, pro kterou byl zároveň upraven i nabízený sortiment. „Expanze může být zaměřená i na administrativní centra,“ řekl pro server iDNES třicetiletý investor Michal Mička, který Papíromatu věří natolik, že do rozjezdu projektu vložil několik milionů korun. V současné době ovšem projekt ještě ziskový není.

Domů
Sdílet
Diskuse