Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2017 20:11
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Před 10 lety vyhrál titul největšího lůzra, dnes oslňuje ženy v hasičské uniformě. Sam je však pořád stydlivý a skromný

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sam je perfektním příkladem toho, co vše může člověk dokázat.

Uběhla už téměř celá dekáda od momentu, kdy se Sam Rouen stal vítězem televizní show Největší lůzr, v originálním znění The Biggest Loser, která byla zaměřena na hubnutí a extrémní přeměny obézních lidí. Sam měl v té době pouze 20 let a jako mladý chlapec jednoho dne pochopil, že si svou aktivitou a leností nekazí jen svou fyzickou schránku, ale i svou psychiku.

Po přihlášení do zmíněné show na sobě začal pracovat a ze svých původních 154,6 kilogramů zhubl na tehdejší váhu 82,9 kilogramů. A to je výkon, za který by se nikdo nemusel stydět. Sam díky své snaze celou show vyhrál a doslova získal titul „Největšího lůzra“, což sice zní negativně, ale diváci si uvědomovali, jak hodně to pro mladého chlapce znamená. O necelých deset let později je Sam v nejlepší kondici svého života a při pohledu na srovnání fotografií před deseti lety a dnes je přímo neuvěřitelné, že jde o stejného člověka. Dokonce má dodnes mírné zábrany, když si má svléknout tričko na pláži, i když se nemá za co stydět, protože mu zůstaly pocity, které zažíval před lety.

Sam po zhubnutí získal svou vysněnou práci v hasičském sboru a minulý rok se stihl zasnoubit s přítelkyní, přičemž obdivovatelek má jistě dost, protože se vícekrát objevil i v kalendáři New South Wales Firefighters Calendar, kam se dostávají nejpřitažlivější hasiči z celého australského státu. I on je proto živým důkazem toho, že pokud člověk chce a snaží se, i z obézního mladého chlapce se může stát symbol atraktivity.

Domů
Sdílet
Diskuse