Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2017 14:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zuckerberg jim ukradl Facebook, ale právě se stali prvními miliardáři ve světě Bitcoinu. Dvojčatům se odvážná investice vyplatila

TECH
Uložit Uložené

Bratři Winklevossové udělali velmi dobrou investici.

Pouze nedávno překročila kryptoměna Bitcoin magickou hranici 10 tisíc dolarů a o několik hodin později se její hodnota vyšplhala až na více než 11 tisíc dolarů, což zatím představuje historické maximum, jakého kdy digitální měna dosáhla. Společně s rostoucí hodnotou samozřejmě musí růst i majetky jednotlivých majitelů Bitcoinu a zajímavostí je, že zřejmě prvními miliardáři se díky kryptoměně stali bratři Winklevossovi. Pokud máš skvělou paměť na jména, pak si pravděpodobně vzpomeneš na dvojčata díky filmu Sociální síť, protože právě Winklevossovi zažalovali Marka Zuckerberga za to, že jim ukradl nápad vytvořit sociální síť Facebook. Díky soudnímu sporu nakonec dvojčata získala 65 milionů dolarů jako odškodné, přičemž část svých úspor před více než 4 lety investovala právě do Bitcoinu, o čemž se dozvěděla i veřejnost.

Do kryptoměny vložili kolem 11 milionů dolarů a před dvěma lety se v jednom z rozhovorů vyjádřili, že od své počáteční investice neprodali ani jediný Bitcoin a po jejich nákupu odborníci odhadovali, že by jednotlivých „mincí® mohli vlastnit přibližně 100 tisíc. Díky tomu byli už po překročení hranice 10 tisíc dolarů za jeden Bitcoin nad hranicí 1 miliardy dolarů a samozřejmě čím víc bude Bitcoin růst, tím více se oba bratři mohou usmívat. Odvážnější odhady hovoří o tom, že se Bitcoin nezastaví v růstu až do nebeských výšin u hranice 100 tisíc dolarů, což je sice hudba daleké budoucnosti, ale teoreticky nemusí být až tak přitažená za vlasy.


Domů
Sdílet
Diskuse