Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2017 21:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Snědla radioaktivní jablko z Černobylu a hrála si s uranem v rukou. Okolí zničené jaderné elektrárny není pro ženu tabu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladá žena se nebojí, ale zkoumá a snaží se porozumět.

Neznáme její přesné jméno, nevíme, jak se ke svému koníčku dostala, ale víme, že je jednou z mála, která se nebojí neustále pohybovat ve vymezené zóně kolem zničené jaderné elektrárny Černobyl. Na internetu vystupuje pod přezdívkou Bionerd23 a ve skutečnosti jde o stále docela mladou ženu, jejíž videa na YouTube sice nezpůsobovala davové šílenství, ale našla si své stálé fanoušky.

Žena, která by mohla být německého původu, od roku 2012 pravidelně přinášela svým divákům zvláštní videa ze zmiňované zóny kolem Černobylu, kam je sice vstup legální a dokonce tam dnes žije několik obyvatel, kteří museli být po výbuchu evakuováni, avšak dlouhodobý pohyb v této oblasti se samozřejmě nedoporučuje. Přesto se žena často se svými kamarády neustále pouštěla do zkoumání okolí elektrárny a při pohledu na jednotlivá videa se člověku ani nechce věřit, že jde o skutečnost. Bionerd23 má za sebou konzumaci radioaktivních jablek přímo z vyloučené zóny, ale také objevování ztraceného uranového fragmentu, který před lety tvořil palivo v jaderné elektrárně, a následnou manipulaci s radioaktivním materiálem ve vlastních rukou, zatímco všechny měřiče kolem nemohou přestat pípat.

Při procházkách přes černobylskou zónu se žena setkávala i se zvířaty. Například obrovskými rybami, ale také pravděpodobně vzteklou liškou, která ji skutečně vyděsila. Radioaktivitu podle ní veřejnost vnímá mnohem hůře, než by možná opravdu měla, a pokud se už nenacházela u jaderné elektrárny, pak si ruce zalévala rtutí se slovy, že v malých dávkách člověku nemá jak uškodit. Od jejího posledního videa sice uběhlo již 11 měsíců a nikdo přesně neví, co se s ní stalo, Bionerd23 vytvořila na internetu komunitu milovníků radiace, za kterou by si zasloužila ocenění.

Domů
Sdílet
Diskuse