Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2017 16:21
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Muž si vyjel s kradeným traktorem nakoupit cigarety. Když havaroval, ukradl kolový nakladač, aby traktor vyprostil

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Dvaadvacetiletý mladík z Jindřichohradecka si prožil opravdu dobrodružnou cestu.

Kdo chce, cestu si najde. Tím se asi řídil dvaadvacetiletý muž z Jindřichohradecka, který chtěl očividně opravdu moc. V minulém týdnu, v noci z pátku na sobotu, totiž prožil opravdové dobrodružství jako vystřižené z nějaké bláznivé komedie. Cigarety došly, bylo třeba doplnit zásoby. Cesta se mu ovšem zdála být příliš daleká. V bývalém zemědělském družstvu proto ukradl traktor, který ho měl k vytouženým cigaretám přiblížit. Po cestě zpět ovšem s traktorem havaroval. Vydal se tedy znovu na lup. Tentokrát pro nakladač, kterým měl traktor vyprostit.

Ilustrační foto

Muž si vyjel s kradeným traktorem nakoupit cigarety. Když havaroval, ukradl kolový nakladač, aby traktor vyprostil
Zdroj: pixabay.com

Lehce zmožen alkoholem se mladík vloupal do budovy družstva, kde našel chybějící autobaterii z traktoru. Poté se vydal na cestu. V Jindřichově Hradci následně uskutečnil nákup cigaret. Kromě toho se na zpáteční cestu ještě posilnil nějakým tím pivkem. To se však poněkud minulo účinkem, protože ona cesta domů se neobešla bez nehody. Muž narazil s traktorem do stromu nedaleko obce Malíkov. 

Těžko říct, zda mu zprvu přišlo nečestné tam stroj nechat, nebo se mu nechtělo šlapat po svých, ale rozhodl se, že traktor z místa nehody vyprostí. Z družstva tedy ukradl kolový nakladač v hodnotě 1,5 milionu korun. Traktor se mu bohužel zachránit nedařilo, a tak po chvíli své snažení vzdal a nechal ho tam. Nakladač ovšem vzorně zavezl zpět na místo, odkud si ho vypůjčil. 

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Policie ho následně zadržela doma. Přibližně do dvou týdnů čeká muže soud za neoprávněné držení vozidla, jízdu pod vlivem alkoholu nebo způsobení škody na odcizeném traktoru. Ta byla zatím vyčíslena na hodnotu 50 000 korun, kterou bude muset mladík, mimo trest, který mu bude udělen, uhradit.

Domů
Sdílet
Diskuse