Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2017 18:06
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Ridley Scott chce dať v pokračovaní Alien: Covenant zbohom Votrelcom. Zaujímajú ho skôr nástrahy umelej inteligencie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Scott chce dať svojej prequelovej ságe nové smerovanie.

Hoci si Alien: Covenant po finančnej a často ani po kritickej stránke neviedol práve najlepšie, Ridley Scott si je istý, že nám doručí jeho pokračovanie. Ako však Ridley už naznačoval, tentokrát sa nebude tak veľmi zaujímať o Xenomorphov a Inžinierov, ale skôr o nástrahy umelej inteligencie, vo filme reprezentovanej androidom Davidom (Michael Fassbender).

Ridley Scott chce dať v pokračovaní Alien: Covenant zbohom Votrelcom. Zaujímajú ho skôr nástrahy umelej inteligencie
Zdroj: 20th Century Fox

„Spravíme ďalší diel,“ povedal Scott. Myslím, že sa musíme hlavne odpútať od tých votreleckých elementov. Ľudia hovoria 'Potrebujete viac Votrelcov, aby viac útočili na tváre a aby sa drali ľuďom z hrude'. Veľa z toho som teda vložil do Covenant a dobre sa to tam hodilo. Ale myslím si, že keď chcete pokračovať, musíte sa presunúť k inému motívu, ktorý je zaujímavejší. Myslím, že AI (umelá inteligencia) sa stáva omnoho nebezpečnejšou a tým pádom zaujímavejšou.

Ťažko povedať, či je práve toto správna cesta, akou viesť prequelovú ságu. Nezostáva nám nič iné, len čakať, s čím Ridley Scott príde. Snáď v tretej časti konečne dokáže doručiť film, s ktorým budú spokojní diváci aj kritici. Myslíte, že je dobre, že sa Scott chce zbaviť Xenomorphov?

Domů
Sdílet
Diskuse