Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. prosince 2017 15:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Těžko je v první vteřině pochopíte. Perfektně načasované fotografie spojují obyčejné situace s neobvyklými předměty

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Stačí se dobře postavit, a člověk získá fotografii, o které nikdy nesnil.

Nemusíš být profesionální fotograf k tomu, aby tvá fotografie mohla vyhrát jakoukoli prestižní cenu. Samozřejmě, je mnohem jednodušší dostat se do situace, ve které je větší pravděpodobnost vyfotit fantastický záběr, pokud jsi svůj život zasvětil této profesi, jenže jak se tě budou snažit přesvědčit následující fotografie, skutečně občas stačí stát ve správném čase na správném místě na obyčejné ulici a v rychlosti vytáhnout mobil.

Dnešní smartphony obsahují fotoaparáty v takové kvalitě, o jaké jsme před deseti lety ani nesnili, a tak často laické oko nedokáže rozeznat rozdíly mezi profesionální fotografií a fotografií od náhodného kolemjdoucího. Často se tak stává, že žena získá křídla nebo si ty křídla zaslouží hasič zachraňující lidi po silném zemětřesení, ale o skvělý záběr se nepostará žádný fotograf, jen šikovný uživatel s rychlými prsty a dobrým mobilem.

Zpět
Sdílet
Diskuse