Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. prosince 2017 12:03
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

6 kol, 3 řady sedadel, V8 z Corvetty a plátěná střecha. Kahn Design opět hrotí Defender

TECH
Uložit Uložené

G 650 Landaulet poznává svého konkurenta.

Land Rover Defender se sice přestal vyrábět už v roce 2016, „dvorní“ úpravce Kahn Design však stále přináší na svět všelijaké modifikace, kterými chce většinou ikonický off-road vynést na úroveň brutálních verzí konkurenčního modelu G. Důkazem toho je i projekt Flying Huntsman, který dosud zastřešoval snad ty nejextrémnější úpravy, přičemž nechyběla ani třínápravová verze. Afzal Kahn se však s koncem produkce očividně nechce ztotožnit, a tak připravuje další počin. Ten půjde v šlépějích letos představeného ultra-luxusního modelu Mercedes-Maybach G 650 Landaulet – jeho podstatou bude plátěná střecha.

Na rozdíl od zmiňovaného „géčka“ však bude i tento Defender stát na šesti kolech, přičemž opět bude vycházet z řady Flying Huntsman. V porovnání s ostatními kreacemi ale jeho zadní část nebude tvořit korba k „pracovním“ účelům, ale další řada sedadel. Nad ní se bude vztyčovat výsuvná střecha, za druhou řadou dveří přitom spatříme ještě jakýsi ochranný boční rám s okny, do kterého se následně zacvakne střecha. Plátěná střecha bude jen nad hlavami posádky sedící ve třetí řadě sedadel, první dvě řady zůstanou v suchu. Bližší detaily zatím neznáme, opět se ale o pohon nebude starat 2,2litrový turbodiesel z dílny Fordu, ale 6,2litrová V8 s výkonem přibližně 320 kW/435 koní, tedy motor z Corvetty. Britský teréňák tak již brzy přijde v další aftermarketové úpravě, která určitě půjde na dračku, protože jak G 63 AMG 6x6, tak i G 650 Landaulet jsou už dávno beznadějně vyprodány. Otázkou zůstává, na jakou částku si Kahn Design bude svůj výtvor cenit.

Domů
Sdílet
Diskuse