Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2017 15:36
Čas čtení 0:00
Radka T.

Teprve 6letý kluk je hvězdou YouTube. Letos vydělal 11 milionů dolarů jen proto, že si hraje s hračkami

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Jeho rodiče chtějí točit videa, dokud to Ryana bude opravdu bavit.

Klasické aktivity jeho vrstevníků sice také většinou vycházejí z hraní, ale tam to celé začíná i končí. U Ryana, šestiletého chlapečka, je to však trochu jinak. Také si sice vydatně hraje s těmi nejrůznějšími hračkami, ale kromě toho za to dostane i královský zaplaceno.

Rozdíl je jen v tom, že zatímco ostatní děti si své hračky rozbalují doma, kde si také hrají, Ryan tak dělá před kamerou. Jednoznačně ho můžeme zařadit mezi velké a nejlépe placené hvězdy na YouTube. O Ryanovi jsme psali, když měl pět let. Už tehdy byl v rámci YouTube dobře známý. Jenže jeho kanál byl spuštěn mnohem dříve, ještě v roce 2015. Od té doby nabírá na popularitě, o jeho videa je totiž s přibývajícími léty stále větší zájem.

Protože jsou děti velmi spontánní a takovýmto způsobem umí projevit i emoce nad dárky, kdo jiný, když ne ony, by je měl komentovat na internetu. Právě upřímnost se špetkou kreativity jsou cestou k úspěchu a k tomu, co prodává důvěryhodněji než klasická reklama. A protože žijeme v přetechnizovaném světě, tak se asi nikdo nemusí pozastavovat nad tím, že hvězdou na YouTube je malé dítě. Nakonec, před nastartováním vlastního kanálu sledoval samotný Ryan jiné děti, jak rozbalují hračky.

Doporučeno
Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu Buď kreativní jako profík: Stejk ti prozradí nejlepší nástroje pro tvorbu obsahu 31. července 2023 14:30

Slovo dalo slovo a vznikl kanál Ryan ToysReview, kde chlapečkovi vydatně pomáhají rodiče. Bez podpory dospělých by to ani nešlo. Jeho máma kvůli tomu dokonce přestala učit na univerzitě. A dobře udělala. Podle magazínu Forbes totiž Ryan vydělal za tento rok 11 milionů dolarů, což je v přepočtu bezmála 240 milionů korun. Zařadil se tak mezi nejlépe placené YouTube hvězdy roku 2017, a to s více než 10 miliony odběrateli.

Samotného chlapce (a zřejmě ani jeho rodiče) přitom kdysi ani nenapadlo, že se mohou stát milionáři. Jeho matka vysvětlila, že jako malý jednoduše sledoval mnoho kanálů zaměřených na rozbalování a zkoumání hraček. „Jednoho dne se mě zeptal: ‚Jak to, že nejsem na YouTube, když ostatní děti ano?‘ A tak jsme se rozhodli, že to můžeme zkusit. Vzali jsme ho do obchodu, aby si vybral svou první hračku. Tam to všechno začalo,“ popsala „youtuberka“ a máma na plný úvazek. Skutečný úspěch přišel až po zveřejnění videa, kde chlapec otevírá obrovské vajíčko plné překvapení. Od té doby je miláčkem dětí po celém světě.

Ryanova máma i celá rodina si však uvědomuje, že to nemusí trvat věčně. Videa budou dělat, jen dokud to chlapce bude bavit. Při zisku z videí uvažují racionálně, vědí, že sláva může jednou pominout, a proto myslí i na budoucnost, kdy se rodince díky synovi-showmanovi daří nejvíce. Peníze proto putují i na Ryanovy vysokoškolské úspory i na spoření pro jeho sestry-dvojčata.

Domů
Sdílet
Diskuse