Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. prosince 2017 20:17
Čas čtení 0:00
Radka T.

Lezl na mrakodrapy bez jištění a stálo ho to život. Známý lezec po pádu z jednoho z nich zemřel

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Chtěl požádat přítelkyni o ruku a matce zaplatit léčbu. Jen den předtím však umřel.

Při jeho kouscích se lidem zatajoval dech, ale vždy je zvládl s přehledem. Lezec a dobrodruh Wu Jung-ning byl na čínské sociální síti mimořádně sledovanou osobou. Svůj poslední výstup na mrakodrap však nezvládl. Nešťastně z něho spadl a zemřel.

Wu už nikdy nebude moci lézt na budovy, dělat si přitom krátká videa či působivá selfies. Svět totiž obletěla zpráva o jeho smrti, což potvrdila i jeho přítelkyně. Wu umřel ještě v listopadu, ale informace o tom se provalila až teď. 

Jelikož byli fanoušci zvyklí na dramatická videa či fotky z jeho akcí, logicky v nich začal vzrůstat zájem i neklid, když je najednou přestal zveřejňovat. Teprve nyní se ukázalo, že dobrodruh umřel během výstupu na 62patrový mrakodrap v důsledku pádu. A přestože byl již předtím zkušený v lezení bez jištění, nyní se mu to krutě vymstilo.

Na povrch však vyplavaly zprávy o jeho dobrosrdečnosti. Skoro každý by si totiž nejprve pomyslel, že to dělal jen kvůli slávě, ale ta byla ve skutečnosti jen prostředkem k tomu, aby mohl pomoci svým blízkým. Prý potřeboval peníze, aby mohl zajistit léčbu pro svou nemocnou mámu. Dalším cílem bylo vydělat na svatbu se svou přítelkyní, kterou chtěl požádat o ruku. Jen den předtím však zemřel. Měl se totiž zúčastnit výzvy, na jejímž konci byla odměna 100 tisíc jüanů, tedy 330 000 korun.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30

Jelikož se stává lezení na extrémně vysoké budovy bez jištění a bezpečnostního vybavení v posledních letech stále populárnějším, i pro Wuho to byl lukrativní způsob, jak vydělat peníze. A to i díky tomu, že záběry toho, co extrémního se mu zase podařilo, mu přinášely velkou pozornost a popularitu na sociálních sítích. Samotný Wu však vždy varoval své fanoušky, aby nic podobného ani náhodou nezkoušeli. Kromě toho, Wu měl za sebou výcvik bojových umění a účastnil se i natáčení. Přesto i on udělal osudnou chybu, která ho stála život.

Domů
Sdílet
Diskuse