Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2017 17:00
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Český Krumlov patří k desítce nejfotografovanějších zimních míst na Instagramu. Prvenství získal švýcarský Bern

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Českému Krumlovu zimní kabát zkrátka sluší. Svědčí o tom deváté místo v žebříčku nejfotografovanějších zimních míst na Instagramu.

Instagram patří už řadu let k vůbec nejoblíbenější sociální aplikaci uživatelů mobilních telefonů. Během své existence si tato online síť prošla patřičnou evolucí od kdysi převládající základny lidí fotících každou hloupost přes dokonalé foodporn obrázky až po profesionální fotografy sdílející svá umělecká díla. Pro mnohé z nás je Instagram takovou malou osobní šperkovnicí. Zveřejňujeme ty nejlepší zážitky, kterých jsme byli součástí a ta nejkrásnější místa, která jsme navštívili.

Londýnská oční klinika Focus Clinics nedávno provedla průzkum míst, která se v zimním období objevují v hledáčcích fotoaparátů instagramových nadšenců nejčastěji. Výsledky nás velmi těší. V žebříčku deseti nejoblíbenějších míst se totiž objevilo i rozkošné, historické a kulturní město u nás – jihočeský Český Krumlov. Vůbec největší počet interakcí v souvislosti s Instagramem pak průzkumníci zaznamenali u švýcarského Bernu

Předvánoční období, zasněžené střechy domů a historie vdechující městu duši i příběh. Zima už je v plném proudu a řada výletníků vyráží s foťáky i telefony za dobrodružstvím a ochutnávkou něčeho nového. Každý si chce ulovit svůj kousek zimní podoby daného místa. Ve Focus Clinics se proto zaměřili na tuto kategorii instagramových fotografií.

Nejspolehlivějším způsobem analýzy takového množství míst i fotek je sledování hashtagů, které uživatelé k obrázkům přidávají společně s udáním polohy nebo tagováním přímo ve fotografii. S počtem 1 082 000 hashtagů  získalo prvenství švýcarské hlavní město. Společně s Bernem se v žebříčku umístily další dvě švýcarské destinace. Je zřejmé, že tato evropská země nabízí v zimním čase více než jen výbornou čokoládu nebo precizní práci místních hodinářů. Bern je krásné historické město, které vám adventní období zpříjemní pohodovou atmosférou nebo parádní lyžovačkou. 

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Hashtag #ceskykrumlov byl použit 179 914krát, což celému městu přiřadilo sympatické deváté místo. V celosvětovém měřítku je to opravu výjimečný úspěch. Jedno z nejkrásnějších českých míst předčilo například Edinburgh nebo Plitvická jezera v Chorvatsku, která skončila až v druhé polovině dvaceti nejpopulárnějších zimních míst.

Mezi další města a národní parky, která skončila za hlavním městem Švýcarska, patří dále Aspen v Coloradu, polární záře v Norsku, Yosemitský národní park v USA nebo třeba slovinský Bled. Nutno podotknout, že vůbec nefotografovanějším místem Instagramu po celý rok není ani Paříž nebo New York, ale exotická Jakarta – hlavní město Indonésie nacházející se na severozápadě ostrova Jáva.

Nejfotografovanější zimní lokality na Instagramu dle průzkumu Focus Clinics:

1. Bern, Švýcarsko - 1 082 440 označení

2. Aspen, USA - 935 040 označení

3. Polární záře - Tromsø, Norsko - 768 516 označení

4. Chamonix, Francie - 611 675 označení

5. Yosemitský národní park, USA - 596 214 označení

6. Zermatt, Švýcarsko - 400 215 označení

7. Yellowstonský národní park, USA - 314 870 označení

8. Bled, Slovinsko - 306 285 označení

9. Český Krumlov, Česká republika - 179 914 označení

10. Grindelwald, Švýcarsko - 149 836 označení

Domů
Sdílet
Diskuse