Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2017 18:35
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Policista z Čelákovic zachránil hrdinským činem život 87leté ženě. Skočil pro ni do Labe, když se topila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Páteční incident málem skončil pro seniorku tragicky. Díky náhodě a pohotovému zásahu policie je však stále naživu.

V pátek kolem poledne se hlídce Městské policie Čelákovice podařilo předejít velkému neštěstí. Z dosud neznámých příčin totiž spadla do Labe – U zdymadel 87letá žena, která by se s největší pravděpodobností utopila, kdyby díky souhře náhod zrovna v tu chvíli neprováděla na místě svoji práci dvojice strážníků ve složení Vladimír Špička a Josef Tourek.

Strážník Vladimír Špička ani na moment nezaváhal a v plné výstroji skočil do vody, aby topící se ženu zachránil. Ta byla posléze předána záchranné službě. Za svůj život tak může vděčit čelákovickému policistovi, bez jehož pohotové reakce by pád do vody mohl skončit tragédií. O případu informoval server Týdeník policie.

„Chci takto veřejně oběma kolegům poděkovat a vyslovit úctu za to, jak na tuto situaci zareagovali a předešli tak ztrátě lidského života,“ řekl ředitel Městské policie Čelákovice Ing. Ladislav Grabowski.

Policista z Čelákovic zachránil hrdinským činem život 87leté ženě. Skočil pro ni do Labe, když se topila
Zdroj: MP ČELÁKOVICE
Domů
Sdílet
Diskuse