Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2017 17:12
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Rodina z Krnova u sebe nechala přespat bezdomovce. Druhý den odmítl odejít

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Pro dobrotu na žebrotu. Rodina s dětmi u sebe nechala přenocovat bezdomovce, ten se ale u nich zabydlel více, než předpokládali.

Městská policie z Krnova musela před několika řešit kuriózní případ. Jedna ze zdejších rodin s dětmi se totiž v duchu blížících se Vánoc, které jsou mimo jiné svátkem štědrosti a soucítění s druhými, rozhodla vyslyšet prosby zoufalého muže žijícího na ulici a v dobré vůli mu poskytla přístřeší vlastního domova, kde mohl v teple a pohodlí přečkat mrazivou noc.

Jejich dobrý skutek se ale minul účinkem. Když se totiž dalšího dne nachýlil čas k rozloučení, bezdomovec odmítl byt opustit a dožadoval se další pomoci. S problémovým nevděčníkem si nevěděli rady, a tak jim nakonec nezbylo nic jiného, než na místo zavolat policii, aby nepříjemnou záležitost vyřešila.

„Když strážníci přijeli na místo, pětatřicetiletý muž bez domova tam nebyl. Šel si prý shánět matraci na spaní,“ cituje server iDNES, který o případu informoval, slova mluvčí města Dity Círové. Hlídka proto rodinu informovala, aby muže do svého bytu už nepouštěla, a pokud by působil další problémy, ať se znovu obrátí na policii.

A přesně to se taky stalo. Brzy nato se totiž bezdomovec u bytu znovu zjevil a když jej muž se ženou odmítli vpustit dovnitř, začal protestovat a tropit scénu. Přivolaným strážníkům pak začal tvrdit, že zde má přenocování předplacené, to však nemohl nijak dokázat a žena to rezolutně odmítla. Bezdomovec byl tedy posléze přinucen sebrat si své věci a místo opustit.

O pravdivosti přísloví, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán, se tak rodina přesvědčila na vlastní kůži.

 Ilustrační obrázek

Rodina z Krnova u sebe nechala přespat bezdomovce. Druhý den odmítl odejít
Zdroj: commons.wikimedia.org/Eric Pouhier
Domů
Sdílet
Diskuse