Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2017 11:13
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tepličtí prvňáčci, kteří se stali oběťmi xenofobní nenávisti, dostanou vánoční pobyt v Krkonoších zdarma

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Vánoční pobyt v horské oblasti Krkonoš dostanou děti, které se staly terčem internetových útoků.

Téměř 600 tisíc korun v darech, vlna masivní podpory a nyní i ubytování v žádané horské oblasti Krkonoš. Společnost se jasně vymezila vůči rasistickým výpadům u fotky prvňáčků z teplické ZŠ Plynárenské. K těm došlo na začátku listopadu tohoto roku. K fotce třídy různých etnik psali lidé rasistické urážky.

Po komentářích jako „Rovnou zastřelit“, nebo „Tam by sednul granát“ či „Třída teroristů“ teď hoteliér Alexandr Bílek učinil neobvyklou nabídku: Napadeným dětem chce poskytnout příjemný pobyt ve svém hotelu ve Špindlerově mlýně. A to zcela zdarma.

Reaguju tím na ty příšerné komentáře. Když mám volno, tak ubytování nabízím např. lidem, kteří jsou sami,“ uvedl Bílek pro Seznam Zprávy a zároveň dodal, že ho podobné příspěvky štvou a doufá, že dětem tuto zraňující zkušenost pobyt alespoň trochu vynahradí.

Sám se totiž aktivně podílí na pomoci slabším a už v minulosti takto nabídl all-inclusive střechu nad hlavou matkám s dětmi, které by si podobnou vánoční dovolenou v lukrativní oblasti nemohly dovolit. Osobitý hoteliér je totiž známý svou zcestovalostí, dobročinností a také tím, že svým zaměstnancům vyplácí nadstandardní mzdy.  

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Příběh teplických prvňáčků tedy nemohl dopadnout lépe a můžeme jen doufat, že k podobných agresivním výpadům už ve společnosti bude docházet ve stále menším měřítku.

Domů
Sdílet
Diskuse