Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2017 15:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejsmrtelnějšího australského pavouka našla jen pár metrů od ložnice. Byl pokrytý stovkami malých živočichů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nicole se při setkání s pavoukem zachovala tak, jak by to mělo vypadat.

V Česku bys při hledání potenciálně smrtelných pavouků naštěstí daleko nezašel, protože jsme v této kategorii relativně bezpečnou zemí, avšak obyvatelé Austrálie mají jiné problémy. Nicole Wedlock, 22letá žena ze Sydney, si na vlastní kůži vyzkoušela, jaké je to setkat se jen pár metrů od vlastní ložnice s nejsmrtelnějším pavoukem v Austrálii a pravděpodobně i na celém světě. Pavouk Atracinae, který dokáže slabšího jedince či dítě díky svému extrémně silnému jedu zabít i do 15 minut, pokud není poskytnut protijed, se procházel po bytě a Nicole zachovala chladnou hlavu, takže ho přikryla plastovou nádobou a poté si ho důkladně prohlédla.

Na těle pavouka se nacházelo množství miniaturních živočichů, kteří byli identifikovány jako roztoči, a Nicole pavouka natočila, aby mohla video sdílet na Facebooku a zeptat se lidí, jací živočichové by na pavoukovi mohli žít. Nikdo jí sice neporadil, protože každý jen konstatoval, že video ani nemohl dosledovat. Nicole jako dobrovolnice v organizaci na ochranu životního prostředí pavouka nezabila, ale vzala ho na sběrné místo, kde bude použit k výrobě protijedu.

Domů
Sdílet
Diskuse