Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2017 20:24
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Německá vláda zvažuje podporu berlínských techno klubů z daní občanů

HUDBA
Uložit Uložené

Německo si naplno uvědomuje sílu a turistickou atraktivitu klubové scény svého hlavního města.

Pokud o tom ještě nevíš, Berlín je dlouholetou Mekkou techno hudby a pyšní se snad tou nejunikátnější klubovou kulturou na celém světě. Sídlí v něm nejvyhlášenější kluby, které jsou notoricky známé svými striktními vyhazovači. Ti leckdy pustí pouze toho, koho sami uznají za vhodného, a návštěvník s tím nemůže udělat absolutně nic. Němci si sílu své klubové scény uvědomují a patřičně to dokáží dát najevo.

Teprve minulý měsíc vyčlenilo Německo milion eur pro podporu prestižních klubů, neboť jich bylo od roku 2011 minimálně 170 zavřeno. A protože jsou právě ty jednou z hlavních turistických atrakcí, zazněla v německé politice myšlenka o tom, že by se jejich chod financoval rovněž z daní.

Mladý politik Georg Koessler ze strany Bündnis90/Die Grünen prohlásil, že by si uměl představit podporu klubové scény právě z peněz daňových poplatníků. „Techno kultura dává Berlínu tolik, že věnování určité části daní na podporu je to nejmenší, co můžeme udělat.“ Z nočního života stát inkasuje neuvěřitelné množství peněz, proto by neměl být problém vrátit něco zpět do jeho chodu a znásobit je.

Zpět
Sdílet
Diskuse