Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2017 20:36
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž v prodejně zaplatil za nové BMW tisícovkami mincí, které dlouhá léta šetřil doma v pokladničce. Prasátko rozbil s velkou radostí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šetřit se skutečně vyplatí, o čemž tě přesvědčí šikovný Číňan.

Systematické šetření peněz nikdy není na škodu a člověk občas ani nemusí své úspory zhodnocovat, aby po letech zjistil, že našetřil dost na koupi nového auta. Zaměstnanci jedné čínské prodejny automobilů BMW byli sice zpočátku překvapeni, když k nim přišel muž s otázkou, zda by mohl akontaci za své nové auto zaplatit v mincích, ale nakonec se nechali přemluvit a společnými silami spočítali tisíce čínských drobných, ze kterých se vyklubalo více než 230 tisíc korun.

Zákazník ani sám nevěděl, kolik mincí se mu podařilo za dlouhá léta našetřit, ale byl příjemně překvapen, když po hodinách snahy zaměstnanci prodejny konečně dokončili počítání a oznámili mu, že na akontaci jich bude určitě dost. Neznámý zákazník si domů odvezl nového čtyřkolového oře v celkové ceně více než 1 287 000, takže v následujících letech se ještě bude muset pravidelně plácat po kapse, ale pokud dokázal v obyčejné domácí pokladničce našetřit téměř 230 tisíc, pak to možná nebude až tak složité.

Zaměstnanci prodejny BMW však neměli vůči počítání tisícovek mincí větší výhrady a aby muži vyšli vstříc, dokonce s ním zašli až do jeho domu, kde mince skladoval a společnými silami je dopravili až do obchodu. Přístup k zákazníkovi by jim proto mohli závidět i mnozí čeští prodejci, avšak u nás bys akontaci za auto zaplatil pomocí mincí jen velmi těžko, protože prodejna by tě měla právo odmítnout.

Domů
Sdílet
Diskuse