Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2017 18:27
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Apple čelí žalobě kvůli zpomalování iPhonů s nedostatečně výkonnými bateriemi

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Po oficiálním přiznání přichází žaloba.

Kalifornská společnost teprve včera potvrdila dohady expertů o úmyslném zpomalování iOS zařízení s nedostatečně výkonnými bateriemi a už dnes čelí obvinění, které zřejmě skončí právní dohrou. Tak jak jste se mohli dočíst v článku, společnost Apple do loňské aktualizace zakomponovala mechanismus, který logicky vyhodnotí, kdy váš telefon požaduje více okamžitého výkonu, než je baterie schopna dodat a místo náhodného a nepříjemného vypnutí se iPhone zpomalí. Toto omezení okamžitého výkonu mimo jiné ochrání starší baterii před rychlou degradací, čímž samozřejmě prodlouží její celkovou životnost.

Přestože jim mnozí uživatelé vytýkají, že zpomalení telefonu přiznali až po mnoha obviněních, je faktem, že zavedený softwarový regulátor výkonu má skutečně pozitivní vliv na samotnou baterii a také spokojenost uživatelů. Je podle vás lepší zažít vypnutí telefonu, když ho nejvíce potřebujete nebo byste byli raději, kdyby telefon provedl požadovanou akci, avšak o něco pomaleji? Americká právnická firma Wilshire Law Firm má však na situaci zcela odlišný pohled a na Apple podala žalobu. Podle nich se starší iPhony úmyslně zpomalily hned po příchodu nové generace, čímž v zákaznících podvědomě vyvolávají touhu po novém zařízení. To však nedává velký smysl, protože uživatelé, kteří si baterii vyměnili za nový kus, zaznamenali opětovný nárůst výkonu.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Je pravda, že Apple mělo v aktualizaci tyto skutečnosti uvést na pravou míru, ale majitelé starších telefonů si určitě i sami všimli, že jim baterie vydrží daleko méně, než obvykle. Zda je tedy žaloba přiměřená uvidíme již brzy a určitě vás o situaci budeme včas informovat. Jaký je váš názor na kauzu zpomalování telefonů?

Apple čelí žalobě kvůli zpomalování iPhonů s nedostatečně výkonnými bateriemi
Zdroj: Apple

Poznámka autora: Před 2 lety se mi iPhone v zimě vypínal v těch nejnevhodnějších momentech. Po zmíněné aktualizací si nepamatuji na situaci, kdy by se v chladných podmínkách náhodně vypnul.

Domů
Sdílet
Diskuse