Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2017 19:51
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V německé firmě mají pětihodinovou pracovní dobu, ale vydělávají tolik, kolik za osmihodinovku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podobné podmínky bychom rozhodně uvítali i u nás.

Většina českých zaměstnanců chodí do práce na tradiční osmihodinovky. Jedna německá společnost si nechuť zaměstnanců pracovat osm hodin pořádně uvědomuje. Firma Rheingans Digital Enabler se rozhodla, že na svých dvanácti pracovnících vyzkouší zajímavý experiment, během nějž budou až do nejbližšího února pracovat jen pět hodin denně, tedy o něco více než jen polovinu obvyklé a zavedené pracovní doby.

V německé firmě mají pětihodinovou pracovní dobu, ale vydělávají tolik, kolik za osmihodinovku
Zdroj: Digital Enabler/Instagram

Zaměstnanci internetové komunikační agentury budou svůj den začínat v osm ráno a jejich pracovní dobrodružství končí o třinácté. Pak si mohou dělat, co chtějí. Platové podmínky a částky se přitom nemění a každý vydělá za počet odpracovaných dní stejně jako předtím. Pokud si však nyní myslíš, že se ředitel firmy jménem Lasse Rheingans načisto zbláznil, pro všechno má dobré vysvětlení.

Tvrdí, že pokud budou zaměstnanci pracovat intenzivněji, obvyklé osmihodinové množství práce stihnou za kratší dobu. Navíc jsou motivováni tím, že nestráví celý den v práci a vše doplňuje i radost z příjemného pracovního prostředí. Lasse přitom s experimentem přišel sám a nejprve ho otestoval na sobě a časově mu všechno vychází. Po pěti hodinách opravdu intenzivní práce se vždy cítí stejně unavený jako po osmihodinovce obvyklého pracovního tempa.

Ředitel firmy si je plánem jistý

V německé firmě mají pětihodinovou pracovní dobu, ale vydělávají tolik, kolik za osmihodinovku
Zdroj: Lasse Rheingans/Facebook

Samozřejmě, za pět hodin je potřeba stihnout opravdu značné množství práce, šéf tak očekává jen málo času stráveného na sociálních sítích. Podobné benefity bychom jistě rádi přijali i u nás.

Domů
Sdílet
Diskuse