Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2017 14:06
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Britská policie chytila 21 kriminálníků díky triku ze Simpsonových. Levnému alkoholu a sladkostem neodolal téměř nikdo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policisté se s největší pravděpodobností inspirovali známým seriálem.

Geniální nápad dostali příslušníci britské policie v hrabství South Yorkshire. Už léta se snaží chytit ty největší zločince ve Spojeném království, to však vůbec není jednoduché. I přesto, že policie disponuje jmény, adresami i fotografiemi obviněných a podezřelých, na svých adresách se samozřejmě drtivou většinu času nezdržují a mohou se nacházet v podstatě kdekoli na světě.

Příchod vánoční sezóny se tak South Yorkshire Police rozhodla využít k odchycení těchto kriminálníků a celkově na jejich jednoduchý trik skočilo 21 zločinců. Samozřejmě, naběhnout do zločincova domu s policejním komandem a očekávat, že někdo uvnitř bude, je hloupé. A tak místo toho připravila britská policie rafinovanou past a na adresy zaslala nabídky vánočních dárkových košů plných kvalitního alkoholu či vánočního pudinku za skvělou cenu.

Čekal bys, že profesionální zločinci něco podobného prokouknou, ale nestalo se tak. 21 z nich si dohodlo setkání s kurýrem fiktivní společnosti Herald Hampers, kterou policie rychle založila. Samozřejmě, na místě setkání však nečekal kurýr s vánočním balíčkem plným dobrot, ale příslušníci policejních složek, které si dotyčného zločince pořádně podali.

Britská policie chytila 21 kriminálníků díky triku ze Simpsonových. Levnému alkoholu a sladkostem neodolal téměř nikdo
Zdroj: South Yorkshire Police

Pokusy o vraždu, krádeže, daňové podvody, opilá jízda, nebezpečná jízda či drogové případy - toto vše se v nedávném období podařilo lidem, které následně policie jednoduchým trikem dostala do vězení. Internet však došel k tomu, že policie nápad pravděpodobně nemá z vlastní hlavy a pochází od tvůrců legendárního seriálu Simpsonovi.

V epizodě Lisa the Sceptic naláká policejní sbor Springfieldu spoustu obyvatel do policejní loterie s možností získat motorový člun a samozřejmě do jejich pasti se chytí i Homer, který má problémy s parkovacími lístky. Právě případ britské policie se zápletce epizody až příliš podobá.

Domů
Sdílet
Diskuse