Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2017 0:13
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Hacker Alex oklamal systém herních automatů a za týden dokáže vydělat pět milionů korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Alex se snaží bojovat proti zmanipulovaným herním automatům a ještě si přitom slušně vydělá.

Říká si hacker Alex a je postrachem světových kasin. Jak informoval Wired, Alex se nazývá hackerem a má k tomu pádný důvod. Díky jeho talentu a zkušenostem dokáže ovládnout značnou část herních automatů na celém světě. Ruský matematik a programátor přitom začínal v úspěšné firmě. Jeho byznys v Petrohradě jen kvetl, ale trávit dny u papírů ho jednoduše přestalo bavit a management celé firmy už přestal zvládat.

Vždy se však těšil na dny, kdy bude většinu času trávit programováním a postupně začal objevovat tajemství takzvaných PRNG. Pokud hraješ hry, pojem RNG ti určitě něco říká. Generátor pseudonáhodných čísel je aplikace, která se tváří, jako by generovala zcela náhodné výsledky, ale náhodná je přitom jen zčásti. Její značná část je vždy regulována jinou částí kódu, a tak může autor kódu získat solidní kontrolu nad výsledky.

Hacker Alex oklamal systém herních automatů a za týden dokáže vydělat pět milionů korun
Zdroj: pixabay.com

Alex si uvědomil, že podobný systém používají některé herní automaty. A protože v podobné oblasti dlouho pracoval, dnes dokáže se značnou úspěšností pochopit systém generace pseudonáhodných čísel v různých automatech. Díky tomu ví, kdy zmáčknout tlačítko a vyhrát pořádně peníze.

Vybaven těmito informacemi začal vyhrávat peníze a následně se vyzbrojil týmem specializovaných lidí, které sám vyškolil a díky nim vydělává na automatech v těch největších městech. Samozřejmě, Alex zůstává v anonymitě, ale pro Wired na oplátku prozradil přibližný zisk. Chytrý čtyřčlenný tým si může šikovnými fintami vydělat přibližně čtvrt milionu dolarů za týden. To je přes 5 milionů korun.

Alex však vše nedělá jen s vidinou zisku. Kasina a výherní stroje založené na zmanipulované náhodě označuje za podvod, a i když se tváří jako zábava, v podstatě se jen starají o to, aby peníze dostaly z kapsy hráče dovnitř stroje.

Domů
Sdílet
Diskuse