Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2017 14:21
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple vzkazuje: iPhony zpomalujeme, aby se zlepšila výdrž baterie, promiňte

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Kalifornské jablíčko zveřejnilo omluvu a zároveň oznámilo, že snižuje cenu nových akumulátorů.

Drama kolem starších iOS smartphonů se stále slabším výpočetním výkonem ani zdaleka neutichá, právě naopak. Společnosti Apple totiž hrozí trestní stíhání za porušování francouzských zákonů, protože tato evropská země považuje plánované zastarávání za ilegální. Pokud soud rozhodne ve prospěch místních aktivistů z Halte à l’Obsolescence Programméet, kteří ji zažalovali, situace může nabrat pořádně grády.

Není tedy asi žádným velkým překvapením, že rostoucí hromádka stále nebezpečnějších žalob nakonec přesvědčila jablíčko, aby neotálelo s veřejnou omluvou. A přesně tak se v uplynulých hodinách i stalo. Jak informuje web The Verge, v čerstvém dopisu přímo ze slunné Kalifornie se navíc opět zmiňuje i to, proč něco takového vůbec dělali.

Slyšeli jsme zpětnou vazbu od našich zákazníků o způsobu, jak řešíme výkonnost iPhonů se staršími bateriemi, a jak jsme tento proces oznámili. Víme, že někteří z vás cítí, že vás Apple zklamal. Omlouváme se. Na toto téma bylo mnoho nedorozumění, a proto bychom chtěli vše objasnit a uvést informace o některých změnách, které provádíme.

Nižší výkon, lepší výdrž

Jak jsme již slyšeli, za všechno prý mohou baterie, kterým postupem času ubývá z původní kapacity. Když vlastníte starší generaci iPhonu, například šestku, plně nabitý akumulátor vydrží kvůli vlivu dlouhodobého používání (lépe řečeno nabíjení) čím dál méně. Proto vlastně Apple snižuje původní výpočetní výkon. V zájmu lepší výdrže na jedno nabití jim v podstatě ani nic jiného nezbývá.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Uživatele má tedy dvě možnosti: buď si zvykne na pomalejší reakce, nebo sáhne po výměně opotřebovaného akumulátoru, za který by po novém měl dát podstatně méně, než tomu bylo doposud.

Společnost Apple snižuje cenu náhradní baterie pro iPhone o 50 dolarů – z 79 na 29 dolarů – pro každého, kdo má iPhone 6 nebo novější, jehož baterie se musí nahradit, počínaje koncem ledna a s dostupností po celém světě do prosince 2018.

V operačním systému iOS navíc přibude nová softwarová funkcionalita, abychom tak mohli sledovat aktuální stav baterie a byli informováni o tom, kdy nastane kontroverzní redukce výkonu.

Domů
Sdílet
Diskuse