Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2017 13:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Za 3 dny vydělal 210 tisíc dolarů v kryptoměně díky prodeji virtuálních koček. Ethereum otevřelo muži nové životní dveře

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Animované kočičky Crypto Kitties jsou populární hrou milovníků kryptoměn.

Nejznámější kryptoměny jako Bitcoin či Ethereum se postupem času proměnily spíše na investiční příležitosti než použitelná platidla ve skutečném světě, ale i díky této přeměně vznikl přibližně před měsícem nápad s názvem Crypto Kitties. Kočky měly na internetu vždy úspěch, a tak si parta vývojářů řekla, že i lidé v kryptoměně by své virtuální peníze mohli chtít vyměnit za propracované virtuální kočky.

Na první pohled jednoduchý nápad začal velmi rychle růst a po měsíci existence už lidé do koček investovali více než 20 milionů dolarů, avšak ve světě Crypto Kitties existuje jako platidlo pouze Ether. Také prostřednictvím animovaných koček se vývojáři snaží přiblížit kryptoměny široké veřejnosti, přičemž samotné kočky mají několik využití.

Existují miliardy různých koček, které mohou vzniknout křížením těch stávajících, a každá nová kočka zdědí po svých rodičích více či méně vzácné vlastnosti, díky čemuž má vyšší nebo nižší hodnotu. Největší zájem je přitom pochopitelně o kočky z první generace, které jsou nejvzácnější a lidé jsou ochotni investovat desítky tisíc dolarů, aby mohli jednu z nich vlastnit.

Za 3 dny vydělal 210 tisíc dolarů v kryptoměně díky prodeji virtuálních koček. Ethereum otevřelo muži nové životní dveře
Zdroj: storeofvalueblog.com

Nevinná hra se rychle změnila na zlatý důl, protože prvních 100 Founder Cats, což byly kočky vytvořeny vývojářským týmem na získání kapitálu, se sice zpočátku prodávaly za 250, 50 až 10 kusů Etheru, avšak původní Crypto Kitties se rychle vyprodaly jako investiční příležitost a ve správném čase na správném místě byl i uživatel vystupující pod jménem Dapper Kittie. Do světa kryptoměn vstoupil ještě v roce 2012 a i když se mu kočky zdály jako prvoplánová záležitost, vývoj na trhu sledoval až do momentu, kdy měl příležitost nakoupit pár z nich.

Nejenže koupil několik Founder Cats, ale později zavítal i na sekundární trh a během tří dnů díky šikovným tahům vydělal 462 kusů Etheru, které měly v té chvíli hodnotu přibližně 210 tisíc dolarů a později narostla ještě výše. Naši prarodiče by zřejmě nikdy neřekli, že lidé budou vydělávat statisíce či miliony prodejem animovaných koček na internetu, ale budoucnost patří připraveným a Dapper Kittie jím skutečně byl.

Domů
Sdílet
Diskuse