Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2017 20:21
Čas čtení 0:00
Marek R.

Severní Korea přivítala nový rok ve velkém stylu. Kromě ohňostroje nechyběla ani píseň o Kim Čong-unovi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

A dokonce nový rok přivítali o 30 minut dříve než okolní země. Mají totiž vlastní časové pásmo.

Rok 2017 již v některých zemích skončil a v některých nás oslava příchodu nového roku spojená s velkým ohňostrojem teprve čeká. Mezi země, které jsou již v roce 2018, patří i Severní Korea a Kim Čong-un tak svým obyvatelům dokázal, že Severní Korea je před zkaženým západem i v tomto směru napřed a nový rok přivítali dříve.

Největší oslavy a ohňostroje se logicky konaly v hlavním městě Pchjongjangu, kam se vydaly tisíce lidí, aby si prohlédly velkou šou a spolu se rozloučily se starým rokem a přivítaly ten nový. Čekalo na ně několikaminutové představení nad řekou Tedong, které si šťastní Severokorejci nahrávali na své smartphony.


Zajímavostí také je, že v Severní Koreji oslavili nový rok o půlhodinu dříve než v sousední zemi. Mají totiž své vlastní časové pásmo. A aby toho nebylo málo, při oslavě nového roku nechyběla ani píseň o jejich vůdci.

Domů
Sdílet
Diskuse